Болехівщина попрощалася з Героєм, захисником та вірним сином Іваном Василечком
30 січ, 2023 0 Коментарів 522 Перегляди

Болехівщина попрощалася з Героєм, захисником та вірним сином Іваном Василечком

   З молитвою, сльозами на очах, скорботою та лютою ненавистю до ворога проводжали в останню путь мешканці Болехівщини Івана Василечка. Йдуть у засвіти найкращі сини і дочки….  
  Боронячи нашу Батьківщину відстоюючи територіальну цілісність та незалежність Іван боровся за перемогу, за наше з вами краще майбутнє.     Прощання з воїном розпочалося біля оселі, де проживав наш Герой.  Вулиця заповнювалася людьми, звідусіль сходилися родичі, сусіди, друзі, мешканці навколишніх сіл, представники влади,  знайомі й незнайомі, всі хто хотів віддати останню шану нашому захиснику. Довкола майоріли синьо-жовті знамена, квіти, лампадки. 
   З вересня 2022 року призваний на військову службу по мобілізації Іван став в ряди воїнів, щоб дати гідну відсіч російській орді, мужньо та самовіддано боронячи українську землю. Життя молодшого сержанта, безстрашного бійця обірвалося в лікувальному закладі, куди його після бою доставили побратими, але на жаль рани виявилися  смертельними.  
    Багато сліз виплакали його мати, сестра, дружина, численні друзі та родина…
 Військовий оркестр, підрозділ почесної варти та салютна група, багато військових та побратимів – загиблого воїна поховали з усіма належними військовими почестями.
    Провели чин відспівування та поминальну панахиду священники Болехівського, Долинського, Витвицького та Вигодського деканатів ПЦУ та УГКЦ. 
Прощаючись від імені присутніх з Героєм отець-декан Болехівського деканату ПЦУ, митрофорний проієрей Іван Петрів закликав усіх пам’ятати про воїна Івана та молитися за упокоєння душі Героя, висловив співчуття родичам захисника, побажав всім присутнім Божого заступництва, миру та Перемоги нашій державі.
    Церемонія прощання з Героєм завершилася виконанням Гімну України «Ще не вмерла Україна» та під звуки автоматних черг. Жовто-синій стяг, який огортав домовину полеглого, військові ставши навколішки  подарували матері Героя на вічну пам’ять про подвиг сина, захисника і Героя України.
Нехай добрий, світлий спомин про Героя стане сильнішим за смерть та назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто знав його, любив і шанував.
     Щирі співчуття рідним та близьким, безмежна вдячність Герою та вічна  шана. 
  Вічна пам`ять та Царство Небесне. Спочивай з Богом у місці світлому, місці квітучому, де немає ні смутку, ні печалі… 
Слава Україні! Слава Збройним Силам України! Вічна слава і пам’ять Герою!

До рідного дому назавжди привезли тіло нашого захисника Івана Василечка

Знову трагічна звістка, яка чорним крилом торкнулася нашої громади, принесла біль, розпач, смуток, сльози… Клята кривава війна забирає кращих синів і дочок нашої держави... Сьогодні до рідної оселі прибув траурний кортеж з тілом загиблого воїна з...

Прощання з Героєм- бійцем і захисником України Василем ГАЇВИМ

З скорботою, молитвою та сльозами мешканці Болехівщини прощалися з Василем та проводжали нашого Героя в останню путь. Велелюдно було у селі Козаківка. Віддати останню шану бійцю прийшли мабуть всі жителі старостинського округу, жителі навколишніх...

Болехівщина попрощалася з Героєм, захисником та вірним сином Романом Ринзаком

Прощання з воїном розпочалося біля батьківської хати. Довкола майоріли синьо-жовті знамена, все навкруги — у різнобарв’ї квітів, які принесли загиблому Героєві. Вулиця була повна людей, звідусіль сходилися сусіди, однокласники, друзі та просто...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація