У Болехові відбулося віче-реквієм, приурочене Дню Героїв Небесної Сотні
20 лют, 2023 0 Коментарів 367 Переглядів

У Болехові відбулося віче-реквієм, приурочене Дню Героїв Небесної Сотні

Щорічно 20 лютого, в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013-2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів. Революція гідності є однією з наймасштабніших подій у новітній історії України, результатом якої стало повалення тодішнього правлячого режиму та відновлення європейського курсу України. Однак у боротьбі за права людини, демократію і свободу українці заплатили високу ціну-більше 100 загиблих Героїв Небесної Сотні.

Сьогодні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні і болехівчани.
Біля хреста Героям ОУН-УПА відбулося віче-реквієм «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України».  Ведучі Ярослав Кіцул, Роксолана Бунчак та ліцеїсти Болехівського ліцею №1 «Академічний» дуже зворушливо описали ті буремні  події, які відбувалися на Майдані 9 років тому, де за покликом душі і серця, за правду, за майбутнє своє країни, за право бути народом-джерелом і мірилом влади, віддали свою молодість і своє життя славні сини і доньки, цвіт нашої нації. 

Зворушливо прозвучав твір «Ангели Майдану» у виконанні солістки Софії Петрів.
Міський голова Іван Яцинин закликав болехівчан пам’ятати подвиг Героїв Небесної Сотні та висловив велику вдячність героїзму нових Героїв Україні, що на даний час відстоюють незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. 

Зі словами скорботи та пам’яті про невинно вбитих майданівців, які віддали своє життя за гідність, честь та свободу українського народу звернувся до присутніх настоятель Собору Святих Жінок Мироносиць ПЦУ отець-декан Іван Петрів. На знак світлої пам’яті про Героїв учасники заходу вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих учасників тих подій, які поклали своє життя за свободу нашої держави.
Поминальний молебень за вбитими на Майдані відслужили отці Болехівського деканату УГКЦ: отець-декан Дмитро Павлик та отець Михайло Дудар. 
Минуло багато днів з часу героїчної загибелі Небесної Сотні, але вона і сьогодні з небес боронить нашу Україну від лютого ворога, який зазіхає на нашу Україну. Тож гуртуймося, кріпімося, єднаймося задля жаданої перемоги, задля свободи, миру і щасливого майбутнього наших дітей.

У Болехові відбулося віче, приурочене Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого Україна вшановує тих, хто став символом нескореності українського духу, хто ціною власного життя відстоював наше майбутнє та європейський вибір держави, назавжди змінивши хід історії нашої держави. Саме в ці дні вісім років тому під час...

У День Гідності та Свободи вшанували Героїв України та Майдану

День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Щороку День гідності та свободи українці відзначають...

Вам - наша пам'ять і любов

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація