У Болехові відбулося віче, приурочене Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні
20 лют, 2022 0 Коментарів 533 Перегляди

У Болехові відбулося віче, приурочене Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого Україна вшановує тих, хто став символом нескореності українського духу, хто ціною власного життя відстоював наше майбутнє та європейський вибір держави, назавжди змінивши хід історії нашої держави. Саме в ці дні вісім років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло піку та призвело до втрати більше сотні невинних синів і дочок України.

Сьогодні вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні й Болехівщина. На площі Івана Франка відбулося поминальне віче пам’яті Героїв Небесної Сотні за участю керівників міста, духовенства, громадських і політичних діячів, учасників АТО, родин загиблих Героїв.
 
Із закликом пам’ятати та шанувати неоціненну жертву відважних борців за правду і робити усе можливе, щоб продовжити їхній почин та зробити Україну справді вільною, незалежною і сильною державою звернувся до усіх присутніх міський голова Іван Яцинин.

Зі словами скорботи та пам’яті про невинно вбитих майданівців, які віддали своє життя за гідність, честь та свободу українського народу звернувся до присутніх настоятель Собору Святих Жінок Мироносиць ПЦУ отець-декан Іван Петрів.

Сотрудник храму Св. Вмч. Параскеви УГКЦ отець Володимир Воробець відправив поминальну панахиду за вбитими на Майдані та на війні Новітніми Героями.

На знак світлої пам’яті про Героїв учасники заходу вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих учасників тих подій, які поклали своє життя за свободу нашої держави. 

Зворушливо прозвучали твори "Ангели Майдану",  "Журавлі", "Тумани" у виконанні солісток Софії Петрів, Юлії  Мороз та дуету Ярослава Кіцула і Михайла Дмитришина.

Світла пам’ять тим, хто зробив нашу країну іншою. 
Ми пам’ятаємо! Ми не забудемо!

У День Гідності та Свободи вшанували Героїв України та Майдану

День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Щороку День гідності та свободи українці відзначають...

Вам - наша пам'ять і любов

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015...

День Гідності та Свободи в місті Болехові

21 листопада 2019 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося тематичне віче «Моя Україно, не згасне ніколи твоєї Свободи вогонь». Сьогодні прийшли пригадати ті часи та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

‼️ВАЖЛИВО‼️

‼️ВАЖЛИВО‼️

29 бер, 2024 0

Авторизація