День Гідності та Свободи в місті Болехові
21 лис, 2019 0 Коментарів 945 Переглядів

День Гідності та Свободи в місті Болехові

21 листопада 2019 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося тематичне віче «Моя Україно, не згасне ніколи твоєї Свободи вогонь».
Сьогодні прийшли пригадати ті часи та віддати шану Небесній Сотні представники влади, керівники та працівники управлінь відділів міськвиконкому, духовенство, викладачі, студенти Прикарпатського лісогосподарського коледжу, вчителі, учні ліцею №1 «Академічного» та громадськість міста.
Ведучі Ярослав Кіцул та Лідія Данильчук пригадали присутнім про ті буремні події, які відбулися у вільній та незалежній Україні. Події зими 2013-2014 років.
Також зі словами-спогадами про важливі сторінки Революції Гідності, яка стала випробуванням на цінність особистості людини, виміром людської гідності та свободи, виступив міський голова Богдан Мельник. Він підкреслив вільність духу української нації. А також побажав єднання, процвітання країні та закликав творити добро на благо нашої держави. Очільник міста відзначив нагородою-медаллю за активну участь у Революції Гідності на Євромайдані жителя Болехова Полуніна Василя Володимировича.
Відтак до присутніх звернулися настоятель Собору Святих Жон Мироносиць Іван Петрів та сотрудник храму Святої Великомучениці Параскеви Володимир Воробець зі словами скорботи та пам’яті про ту Небесну Сотню, яка віддала своє життя за гідність, честь та свободу українського народу.
Присутні мали змогу помилуватися виконанням музичних творів соліста Володимира Латика та колективу Народного дому м.Болехова.
На знак пам’яті про Героїв, які поклали своє життя за свободу та гідність нашої держави, міський голова Богдан Мельник та заступниця міського голови Тетяна Лугова поклали квіти до підніжжя пам’ятника.
Віче з відзначення Дня Гідності та Свободи завершилося виконанням гімну України.

Вшанували пам’ять жертв голодоморів

У суботу, 23 листопада, в Україні вшанують пам’ять жертв голодоморів 1922-23, 1932-33, 1946-47 років – мільйонів українців, знищених тоталітарним комуністичним режимом. Цього дня в храмах Києва та на території всієї країни відбуваються поминальні...

У Болехові відсвяткували День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю

14 жовтня в День святкування Покрови Пресвятої Богородиці в м.Болехові на Співочому полі відзначали День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю створення УПА. З нагоди цього свята біля пам’ятного Хреста Героям ОУН-УПА...

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

23 серпня на головній площі міста відбулося урочисте віче з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, депутатського корпусу різних рівнів, управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація