У Болехові відсвяткували День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю створення УПА
15 жов, 2019 0 Коментарів 937 Переглядів

У Болехові відсвяткували День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю створення УПА

14 жовтня в День святкування Покрови Пресвятої Богородиці в м.Болехові на Співочому полі відзначали День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю створення УПА. З нагоди цього свята біля пам’ятного Хреста Героям ОУН-УПА зібралися представники органів місцевої влади, працівники відділів та управлінь міськвиконкому, ветерани УПА, учасники АТО, волонтери, священнослужителі, представники НСОУ Пласт Болехівської станиці та всі небайдужі краяни.
Привітав зі святом захисників України міський голова Богдан Мельник. Згадав про тернистий шлях, який пройшла наша Україна впродовж тисячоліть, про події, які зараз відбуваються на Донбасі, про відважних воїнів, які завжди відстоювали і відстоюють самостійність, незалежність нашої країни, подякував їм, а також побажав добробуту, успіхів та доброї долі. Всіх присутніх закликав до єдності, бо в ній наша сила та перемога. Після привітання очільник міста з нагоди свята Дня захисника України, Дня Українського козацтва нагородив грамотами виконавчого комітету Болехівської міської ради учасників АТО за особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України. Почесними грамотами за волонтерську роботу, стійку громадську позицію, за постійну допомогу військовим, які проводять завдання в зоні проведення ООС нагородили волонтерів ООС. Померлих героїв вшанували хвилиною мовчання. На знак вдячності синам та дочкам України, які гордо несли прапор боротьби, усім хто і сьогодні кладе на вівтар своє життя за право жити вільними в своїй державі, міський голова Богдан Мельник поклав квіти до підніжжя пам’ятного Хреста Героям ОУН-УПА.
Зі словами вдячності до всіх присутніх від імені своїх побратимів звернувся учасник АТО Андрій Сарахман. Він подякував усім, хто чим міг підтримував та допомогав у такий нелегкий час у зоні АТО.
Відтак всечесні отці церкви Св. Вмч. Параскеви Степан Витвицький та Володимир Воробець відсужили панахиду за померлих воїнів. Спільно з присутніми помолилися за спокій душ загиблих героїв. Отець Степан Витвицький подякував Матері Божій за її материнську опіку, покров усіх воїнів та попросив благословення у всевишніх сил для наших військовослужбовців.
Програму продовжували ведучі Ярослав Кіцул та Лідія Данильчук, аматорське тріо НД с.Підбереж, читав вірш та виконував музичний твір Володимир Латик. Завершився захід спільним виконанням Гімну України.

День Гідності та Свободи в місті Болехові

21 листопада 2019 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося тематичне віче «Моя Україно, не згасне ніколи твоєї Свободи вогонь». Сьогодні прийшли пригадати ті часи та...

Як у Болехові святкували День Незалежності України

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному...

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

23 серпня на головній площі міста відбулося урочисте віче з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, депутатського корпусу різних рівнів, управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація