У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора
23 сер, 2019 0 Коментарів 781 Перегляд

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

23 серпня на головній площі міста відбулося урочисте віче з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, депутатського корпусу різних рівнів, управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість міста.
Святкове віче розпочали ведучі Лідія Данильчук та Ярослав Кіцул такими словами: «Сьогодні укра¬їнський наці¬ональний прапор символізує заклик не тільки на урочисті зібрання і свята, а й боротьбу за свободу і честь нації. Це наш історичний дух, наша совість і символ нашої незламності, це вічно жива пам’ять, вічна мрія нашого народу. Під ним ми йшли до проголошення самостійної держави, і продовжуємо боротися за звільнення нашої землі від ворога агресора. Під цим прапором український народ на весь світ засвідчив своє прагнення до свободи, незалежності і гідного життя у єдиній сім’ї європейських народів».
Почесне право підняти синьо-жовте знамено та відкрити урочисте віче з нагоди Дня Державного Прапора надали міському голові Богдану Мельнику.
Відтак міський очільник привітав присутніх із одним з найбільших державних свят: «День Державного прапора - це не просто дата. Це пам’ять про батьків, дідів та прадідів, які боролися за нашу державу. Це день, коли на карті світу з’явилася незалежна держава Україна із своїми державними символами. Більше як чверть століття майорить над нашою країною синьо-жовтий стяг, що є символом національної єдності, честі та гідності, незламності та прагнення до свободи! І саме сьогодні наш прапор займає таке особливе і значуще місця в серці кожного з нас. Саме він надихає на перемоги наших воїнів та чемпіонів. Саме він – в наших руках під час найважливіших подій! Нехай він і надалі буде надійним оберегом для кожного українця. З Днем Прапора, дорогі українці!».
Далі боле¬хівчан та гостей міста привітав отець-декан Іван Петрів. У своєму виступі він закликав присутніх оберігати та шанувати наш Державний Прапор, виховувати повагу до нього у дітей і онуків, бо він єднає та веде нас у майбутнє. А також благословив всіх, побажав миру та спокою родинам і неньці Україні.
Депутат Івано-Франківської обласної ради, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова Юрій Черневий, вітаючи громаду зі святом, зазначив, що нинішній день є одним з найбільш знакових свят в історії України: «Церемонія підняття прапора в кожного з нас викликає най¬кращі патріотичні почуття та гордість за свою Батьківщину. Ставлячись з повагою до державних символів України, ми віддаємо данину пам’яті героїчного минулого країни, шануємо непорушний зв’язок часів і спадкоємність поколінь, дбайливо зберігаємо культурні традиції українського народу. Упевнений, що, дивлячись на полотнище прапора, кожен з нас відчуває гор¬дість за свою Батьківщину, за свій великий народ. Від щирого серця бажаю вам, щоб життя завжди було яскравим і багатим, як ко¬льо¬ри нашого Державного стягу. Зі святом!» - зазначив у привітальному слові Юрій Іванович.
Музичні вітання для болехівчан подарувала соліст Софія Петрів. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих воїнів, усіх патріотів України, які віддали своє життя заради нас з вами.
На завершення урочистого віча ведучі Лідія Данильчук та Ярослав Кіцул побажали присутнім здоров’я, щастя, добра, миру, щедрої долі, сили й наснаги у всіх справах, щоб мрія про краще майбутнє окриляла на нові звершення, на нові добрі починання в ім’я соборної, незалежної, демократичної, процвітаючої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу. А також запросили на святковий концерт з нагоди 28 річниці незалежності України до міського Народного дому.

У школах Болехівщини пролунав перший дзвінок

Сьогодні, 2 вересня, у всіх школах Болехівщини відбулися урочисті шкільні лінійки з нагоди свята "Першого дзвоника". Вітаємо цьогорічніх першачків з їхнім першим шкільним днем, а учнів та вчителів з початком нового навчального року. Успіхів усім вам...

Як у Болехові святкували День Незалежності України

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному...

Дорога болехівська громадо та гості міста!

Шановні мешканці Болехівщини та відвідувачі сайту! Радий вітати Вас на офіційному сайті Болехівської міської ради. Він створений для реалізації політики відкритості та прозорості влади, відповідальності та звітності перед громадою, покликаний нести...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація