Міський голова Богдан Мельник взяв участь у військово-патріотичному заході “Повстанська ватра”
16 жов, 2019 0 Коментарів 831 Перегляд

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у військово-патріотичному заході “Повстанська ватра”

У переддень відзначення свята захисника України у Болехові відбувся військово-патріотичний змаг за участю пластунів Прикарпаття. Метою цього заходу було виховання у молоді національно-патріотичного духу та знайомства з життям українських повстанців.
У програмі заходу були: ватра знайомств, гутірки, інструктажі, здача точок (стрільба з пневматичної зброї, розкладання і складання автомата, спорядження магазину). Окрім цього учасники військово-патріотичного змагу взяли участь у різноманітних конкурсах, іграх та краєзнавчих вікторинах, пізнавали повстанські маршрути, а також спробували свої сили у підтягуванні на перекладині та відтисканні від лави. Мали прекрасну нагоду поспілкуватися особисто з учасниками АТО та ООС. Духовно збагатилися, відвідавши церкву Св. Вмч. Параскеви.
Участь в урочистому відкритті «Повстанської ватри» взяв міський голова м.Болехова Богдан Мельник. Очільник міста привітав усіх, хто виявив бажання взяти участь у патріотичному заході, побажав цікаво та пізнавально провести час, а також висловив сподівання, що саме такі заходи спонукатимуть молоде покоління змінювати Україну власними ініціативами.
Учасники «Повстанської ватри» мали змогу перевтілитися в улюблених героїв та розповісти, чому вони вибрали саме їх, що допомогло усім присутнім зануритися у історію та відчути дух життя українських повстанців.
Щовечора у таборі палили ватру, розмовляли та співали пісні УПА. А в останню ніч пластуни, а також заступник міського голови Тетяна Лугова, начальник управління освіти міськвиконкому Ігор Сайко, директор Прикарпатського лісогосподарського коледжу Юрій Черневий, директор Болехівського ліцею №1 «Академічного» Андрій Романюк пройшлися вулицями Болехова смолоскипною ходою від центру міста до Прикарпатського лісогосподарського коледжу. Завершився захід прощальною ватрою, тепло якої ще довго грітиме спогадами усіх учасників змагу, та виконанням патріотичних пісень.

У Болехові відсвяткували День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю

14 жовтня в День святкування Покрови Пресвятої Богородиці в м.Болехові на Співочому полі відзначали День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю створення УПА. З нагоди цього свята біля пам’ятного Хреста Героям ОУН-УПА...

Міський голова Богдан Мельник відвідав фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва у Гошеві

Сьогодні, 28 серпня 2019 року, на Ясній Горі у Гошеві відбувся П’ятий міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва, приурочений X-ій річниці накладання коронації Чудотворної ікони Гошівської Божої Матері. Розпочалося дійство...

Відзначили пам’ять Героїв УПА

УПА була створена 14 жовтня 1942 року за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від знущань Німецької окупаційної влади. Головнокомандуючим УПА з 1943 до 1950 був Роман Шухевич, псевдонім Тарас Чупринка. Маючи...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація