Війна забрала життя уродженця Долинщини, мешканця Болехівської громади Ваківа Миколи Васильовича
25 вер, 2023 0 Коментарів 411 Переглядів

Війна забрала життя уродженця Долинщини, мешканця Болехівської громади Ваківа Миколи Васильовича

На жаль, знову трагічна звістка з фронту надійшла до Болехівської та Долинської територіальних громад. 
У бою з підступним ворогом за Батьківщину віддав своє життя уродженець с. Велика Тур’я Ваків Микола Васильович, який певний час проживав у місті Болехові.

Старший солдат Ваків Микола Васильович народився 17 грудня 1973 року на Долинщині, у с.Велика Тур’я. Був призваний на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період 9 травня 2022 року.

Був молодшим інспектором прикордонної служби 2 категорії – кухарем відділення забезпечення першого відділу прикордонної служби прикордонної комендатури швидкого реагування 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого Державної прикордонної служби України.

Загинув 22 вересня 2023 року в нерівному бою з ворогом, під час мінометного обстрілу ПВ «Клен» у районі населеного пункту Красногорівка Донецької області. Перебуваючи на вогневій позиції мужньо та героїчно відбивав штурм ворога, незважаючи на переважну чисельність противника та застосування техніки, прикривав своїм вогнем побратимів.
Отримав поранення, несумісне з життям, помер під час евакуації.??

Схиляємо голови у скорботі за воїном, співчуваємо рідним та близьким. 
Нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх хто знав його, любив і шанував.
Вічна пам’ять та Царство небесне.??

Поховають захисника у с. Велика Тур’я Долинської громади. У Болехові,  біля будинку, де проживав загиблий,  відправлять панахиду. Про прибуття похоронного кортежу із тілом загиблого воїна Миколи Ваківа повідомимо згодом.

Просимо жителів громади гідно зустріти загиблого Героя Володимира Кондрата

Закликаємо мешканців Болехівської громади гідно зустріти Героя Володимира Кондрата, який загинув у бою захищаючи Україну від російського агресора. Траурний кортеж з тілом Героя вирушить з м.Долина сьогодні, 2 серпня 2023 року, о 10.00 годині та...

Серце розривається від болю: Болехівщина втратила ще одного відважного воїна Володимира Кондрата

Болехівська громада не встигає оговтуватись від важких, трагічних звісток про втрату своїх найкращих синів. І ось знову страшна новина про загибель нашого земляка на сході держави... Цього разу із села Бубнище. Віддано та мужньо захищаючи...

Трагічна звістка: у Бахмутському районі загинув житель Болехівської територіальної громади Микола

Знову сумна звістка дійшла до Болехівської територіальної громади. Стало відомо, що вчора, 1 червня 2023 року під Бахмутом, захищаючи волю і незалежність України у війні з російськими окупантами, загинув військовий з Болехова Микола Бомко. Народився...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація