Полеглих воїнів з Болехівської громади відзначено державними нагородами (посмертно)
25 жов, 2023 0 Коментарів 447 Переглядів

Полеглих воїнів з Болехівської громади відзначено державними нагородами (посмертно)

Наші захисники щодня відважно й героїчно тримають оборону нашої держави. Проте, на жаль, кожен наш новий день настає й завдяки тим, хто ціною власного життя став на заваді підступним діям ворога.

Сьогодні, 25 жовтня, у Калуській районній державній адміністрації відбувся захід із вручення посмертних державних нагород, присвоєних Указом Президента України. Спільно з рідними наших загиблих захисників участь у заході взяв міський голова Іван Яцинин. 
Орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно нагороджені троє наших мужніх земляків, солдатів, справжніх патріотів,  відважних захисників, які ціною життя захищали державний суверенітет та територіальну цілісність України, самовіддано виконували військовий обов’язок: РИНЗАК Роман Богданович, МИЦАК Мирон Васильович, ЦИБИК Василь Ярославович. 

Відповідний Указ Президента України про удостоєння почесних нагород виданий 10 травня 2023 року №269/2023. 

Вручила нагороди рідними військовослужбовців, які віддали своє життя у війні з російськими загарбниками, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук спільно з головою Калуської районної державної адміністрації Жанною Табанець. 

Своєю чергою очільник громади Іван Яцинин висловив співчуття членам сімей загиблих захисників, подякував їм за належне виховання та підтримку їхніх синів,  братів, чоловіків.

З сумом в очах та з гордістю в серці отримали державні нагороди найближчі родичі наших загиблих захисників: брат Василя Цибика Микола Цибик, мама Романа Ринзака Марія Ринзак та батьки Мирона Мицака Наталія і Василь Мицаки.
Жодні слова й нагороди не полегшать біль втрати рідним військових, не зможуть повернути наших захисників, яких так бракує. Але ці ордени є свідченням мужності і відваги наших воїнів, які віддали своє життя за майбутнє нашої держави і за кожного з нас. Вони – наші Герої. Ми це пам’ятаємо і будемо пам’ятати завжди.

Щирі співчуття всім, хто втратив рідних і близьких у цій війні. Вічна пам'ять тим, хто загинув. Вічна слава кожному, хто боронить нашу свободу!
Герої не вмирають! 

Шана Героям нескореної України: у Болехові відзначили День пам’яті захисників України

Із 2014 року уособленням незалежності України стали її захисники, які зі зброєю в руках боронять кордони держави. На честь хлопців та дівчат, які власним життям заплатили за недоторканість нашої країни, у 2019 році було встановлено державне свято –...

Звернення міського голови Івана Яцинина з нагоди Дня пам’яті та примирення

8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення. У цей день ми згадуємо жертв Другої світової війни, яка стала найкровопролитнішим випробуванням для людства, забравши від 50 до 80 мільйонів життя людей. Вісім з них – українці та представники...

Урочисто підняли Державний Прапор України

Сьогодні, 23 серпня 2022 року, у Болехівській територіальній громаді відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України. Під музичний супровід Гімну України міський голова Іван Яцинин підняв синьо-жовтий стяг – національну...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація