Шана Героям нескореної України: у Болехові відзначили День пам’яті захисників України
29 сер, 2023 0 Коментарів 687 Переглядів

Шана Героям нескореної України: у Болехові відзначили День пам’яті захисників України

Із 2014 року уособленням незалежності України стали її захисники, які зі зброєю в руках боронять кордони держави. На честь хлопців та дівчат, які власним життям заплатили за недоторканість нашої країни, у 2019 році було встановлено державне свято – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Його Україна відзначає щороку 29 серпня. 

Цього дня у кожному куточку нашої держави з вдячністю згадують відважних українських воїнів, які стали символом гідності та незламності нашого народу, повставши проти насилля і несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну. Моляться, кладуть квіти та схиляють голови у вдячності перед їхніми подвигами, які надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російським окупантом та є проявом найвищої любові до своєї Батьківщини. 

Пам’ятні заходи з нагоди цього дня відбулися і в Болехівській громаді. До пам’ятників та пам’ятних знаків, місць поховань борців за незалежність України, учасників антитерористичної операції, загиблих воїнів у російсько-українській війні напередодні поклали квіти. У храмах краю отці відправили молебні за захисниками, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У цей день на Алеї пам’яті Героїв Болехівщини зібрались представники міської влади, працівники управлінь, відділів міськвиконкому, військовослужбовці, трудові колективи організацій та установ міста, родичі загиблих Героїв, аби разом у скорботі схилити голови перед пам’яттю загиблих синів України, які добровільно, за покликом серця, вирушили на війну. 

Віче-реквієм урочисто відкрили виконанням Державного гімну України.
Із вдячністю до батьків та рідних наших захисників за виховання справжніх патріотів, які віддали своє життя заради мирного неба над вільною Україною, звернувся міський голова Іван Яцинин: «…Тисячі смертей з 2014 року. Тисячі особистих трагедій. Боротьба продовжується. Кращі доньки й сини України щодня віддають життя і здоров'я за право вільно жити у своїй державі… На жаль, сьогодні ми продовжуємо Алею пам’яті загиблим героям нашої громади фотокартками з іменами нових Героїв нашого краю. Вони вкотре нагадають нам про величезну ціну свободи, мужність і самопожертву наших воїнів. Я схиляю голову перед близькими та рідними кожного захисника і захисниці, в пошані до кожного нашого Героя. Ніколи не забудемо імена наших захисників, які навіки залишаться в історії країни та нашого міста. Вічна слава загиблим!» - зазначив Іван Васильович.

Ведучі Роксолана Бунчак та Ярослав Кіцул закликали присутніх схилити голови перед нашими загиблими земляками та згадали імена всіх уродженців болехівської землі, які загинули захищаючи кожного з нас, нашу державу, майбутнє України.

Присутні вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання. На знак шани і вдячності усім славним синам і дочкам землі української, які гордо несли прапор боротьби, вихованці Болехівського ліцею №1 «Академічний» поклали квіти.

Молитися за  усіх Героїв, які поклали свої голови за незалежність, цілісність та свободу нашої держави, та завжди пам’ятати подвиг синів, які до останньої краплі крові відстоювали гідність народу, захищали її незалежність, закликав присутніх на пам’ятному вічі митрофорний протоієрей Болехівського деканату ПЦУ, настоятель Собору Святих Жінок Мироносиць о.Іван Петрів. 

Зі словами скорботи  до родин загиблих воїнів звернувся настоятель храму Святої Вмч. Параскеви о.Василь Дзяйло, який у своїй промові підкреслив величину подвигу земляків для майбутніх поколінь українців.

Проникливо та щемливо у виконанні солістів Яни Яремчак і Миколи Чекаловського прозвучали твори «А мати жде» та «Янголи» про синів, яких Україна втратила у війні з російськими загарбниками.

Відтак усі присутні поклали квіти та запалили лампадки біля пам’ятних банерів із зображеннями наших Героїв.
Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто до останнього стояв за кожного з нас, за майбутнє і незалежність нашої країни, хто мужнім кроком увійшов у безсмертя.

Світла, вічна пам'ять нашим полеглим воїнам!

У Болехові відзначили День Гідності і Свободи

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає знакове свято - День Гідності та Свободи. Ця дата – вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. За роки незалежності Україна пережила...

Урочисто підняли Державний Прапор України

Сьогодні, 23 серпня 2022 року, у Болехівській територіальній громаді відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України. Під музичний супровід Гімну України міський голова Іван Яцинин підняв синьо-жовтий стяг – національну...

На Болехівщині вшанували захисників України

29 серпня в Україні відзначали День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента України у 2019 році. На знак вшанування пам’яті загиблих...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація