На Болехівщині вшанували захисників України
30 сер, 2021 0 Коментарів 921 Перегляд

На Болехівщині вшанували захисників України

29 серпня в Україні відзначали День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента України у 2019 році.
На знак вшанування пам’яті загиблих захисників України у Болехівській територіальній громаді було обмежено проведення розважальних заходів, а також приспущені державні прапори України на будівлях.
Староста Гузіївського старостинського округу Лідія Олевич поклала квіти до могили Героя, уродженця села Гузієва Артема Кулака, який трагічно загинув у бою під Волновахою Донецької області у ніч з 17 на 18 липня 2015 року. Хлопець загинув героїчною смертю і поповнив сумний список Героїв України, які не задумуючись віддали своє молоде життя за те, щоб жила і була незалежна наша рідна Україна.
Староста Тисівського старостинського округу Володимир Савчук поклав квіти до місця поховання Степана Уханського, який народився в с.Тисові. Коли на Сході почалися військові протистояння, Степан пішов відстоювати територіальну цілісність та незалежність України. Загинув 23 вересня 2016 року в Мар’їнському районі Донецької області.
Учасники бойових дій з Болехівської територіальної громади, члени Болехівської спілки АТО/ООС взяли участь у ході ветеранів та відкритті пам’ятника загиблим захисникам України меморіальному сквері в місті Івано-Франківську.

Пам’ятаємо… Шануємо… Вклоняємося… У Болехові відзначили День Героїв України

23 травня в Україні відзначають День Героїв - день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, свято величі духу українських вояків. У Болехові борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків...

Вам - наша пам'ять і любов

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015...

У Болехові відсвяткували День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю

14 жовтня в День святкування Покрови Пресвятої Богородиці в м.Болехові на Співочому полі відзначали День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю створення УПА. З нагоди цього свята біля пам’ятного Хреста Героям ОУН-УПА...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація