Пам’ятаємо… Шануємо… Вклоняємося… У Болехові відзначили День Героїв України
24 травень, 2021 0 Коментарів 745 Переглядів

Пам’ятаємо… Шануємо… Вклоняємося… У Болехові відзначили День Героїв України

23 травня в Україні відзначають День Героїв - день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, свято величі духу українських вояків. У Болехові борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни вшанували урочистим віче «Вклоняюсь подвигу загиблих і славлю піснею живих» за участю представників влади,родин полеглих Героїв, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, учасників Революції Гідності, учасників бойових дій на Сході України, громадськості, молоді.

Урочисте віче з нагоди Дня Героїв відкрили ведучі Ярослав Кіцул та Лідія Данильчук.
До присутніх звернулися заступниця міського голови Ілона Калитин, голова братства ОУН-УПА Болехівщини Володимир Хурт, декан Болехівського деканату ПЦУ, священик собору св.Жінок Мироносиць о.Іван Петрів, учасник бойових дій Андрій Сарахман.

У своїх виступах вони згадували ті події, які відбувалися впродовж становлення Незалежної України, згадували героїв, які загинули у нерівній боротьбі з ворогом, закликали краян не бути байдужими, об'єднатися і завжди пам’ятати подвиг тих людей, які відстоювали гідність народу, його прагнення приймати доленосні рішення, до останньої краплі крові захищали свої переконання.
  • У цей день бажаю кожному українцю миру та злагоди в рідній оселі. Шануймо та пам’ятаймо всіх, хто боронить нашу державу. Покоління українських Героїв боролись за незалежну Україну, ми продовжуємо боротись за вільну й самостійну державу! – підсумувала виступ заступниця міського голови Ілона Калитин.
Вона також щиро подякувала за виховання сина – героя України та вручила квіти матері учасника антитерористичної операції Уханського Степана Федоровича, який загинув  на Сході України, Марії Уханській.

Декан Болехівського деканату УГКЦ, настоятель храму св.Анни о. Дмитро Павлик відслужив панахиду.

Відзнакою Івано-Франківської облдержадміністрації та обласної ради «За бойову звитягу» за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, та з нагоди Дня Героїв України нагороджено учасника АТО Тимківа Василя Ярославовича.

Медаллю від імені офіцерського складу нагороджено учасника бойових дій Монташевича Василя Володимировича.

На знак вшанування героїв від імені міського голови Івана Яцинина до пам’ятного знаку – Хреста Героям ОУН-УПА поклали квіти. Шану вічній пам’яті героїв, що поклали своє життя на жертовник нації присутні на віче вшанували хвилиною мовчання.

Художні номери виконали аматорський чоловічий ансамбль «Народні джерела» (керівник Я.Кіцул), народний аматорський жіночий ансамбль «Горицвіт» (керівник М.Павлович). У виконанні солістки Юлії Струк зворушливо прозвучала пісня «Дай, Боже, сили нашим солдатам». До глибини душі торкнулися слова композиції «Тримайся, живи!» у виконанні Володимира Латика та Софії Данильчук.

Пам’ятаємо…Перемагаємо…

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. У зв’язку з пандемією коронавірусу та карантином масові заходи не проводять, щоб не наражати на небезпеку людей. У Болехові пам’ять полеглих героїв Другої світової війни вшанували хвилиною...

Вам - наша пам'ять і любов

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015...

День Гідності та Свободи в місті Болехові

21 листопада 2019 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося тематичне віче «Моя Україно, не згасне ніколи твоєї Свободи вогонь». Сьогодні прийшли пригадати ті часи та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація