У Болехові відзначили День Гідності і Свободи
21 лис, 2022 0 Коментарів 568 Переглядів

У Болехові відзначили День Гідності і Свободи

Сьогодні, 21 листопада, Україна  відзначає знакове свято - День Гідності та Свободи. Ця дата – вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. 

За роки незалежності Україна пережила два Майдани – у 2004 та у 2013-2014 роках. На щастя, перша Помаранчева революція обійшлася без жертв. Але під час Революції Гідності ми втратили Небесну сотню. На жаль, цим не закінчилося. Нині нам доводиться боротися за кожен кілометр української землі. Найкращі сини й доньки  і досі гинуть за Україну.

У Болехові з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося народне віче «Герої  Майдану не будуть забуті!». 

Прийшли пригадати ті буремні часи та віддати шану всім, хто віддав своє життя і здоров’я на Майдані, протягом 9 років російсько-української війни, хто продовжує боронити державу на передовій, представники влади, керівники та працівники управлінь відділів міськвиконкому, вчителі та громадськість міста.

Ведучі заходу Ярослав Кіцул та Роксолана Бунчак нагадали присутнім сторінки з сучасної української історії -  події Революції Гідності, під час яких загинули понад 100 синів і дочок України. Відтворена хронологія подій засвідчила прагнення українського народу до свободи та справедливості, запевнила кожного, що поневолити український народ неможливо.

До всіх присутніх з привітальним словом звернувся міський голова Іван Яцинин. Він подякував усім нашим воїнам, які нині захищають нашу свободу та незалежність за мужність, патріотизм, витримку і терпіння, побажав усім якнайшвидшої перемоги та мирного неба.

Під час виступу Іван Васильович зазначив: «Нинішня війна – це новий Майдан, але вже в межах всієї країни. І Революція Гідності – це був перший переможний бій цієї війни. Низько вклоняємось перед усіма, хто пожертвував власним життям у боротьбі за нову Україну. Ви пішли в цей бій не даремно. Зараз він триває кожного дня – і спільними зусиллями ми закінчимо його гідно. Я переконаний, що якщо ми вистояли на Майдані, то переможемо й у війні».

Голова спілки учасників АТО Болехівщини Андрій Городний у привітальному слові закликав кожного до єднання заради перемоги над лютим ворогом: «Україна переможе тоді, коли кожен зрозуміє, що насправді вільна, дійсно самостійна, реально незалежна держава починається з кожного з нас!».

Під час заходу усі присутні схилили голови у хвилині мовчання, віддаючи шану тим громадянам, які ціною власного життя стали на захисті державних, демократичних цінностей, прав і свобод людини. 

У виконанні творчих колективів установ відділу культури міськвиконкому прозвучали патріотичні пісні, сповнені любові до України та надії на її краще майбутнє.

Пам’ятаймо подвиги українців! Вічна пам’ять героям, що полягли в боротьбі за Україну!
Слава Україні! Героям Слава!

У День Гідності та Свободи вшанували Героїв України та Майдану

День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Щороку День гідності та свободи українці відзначають...

Вам - наша пам'ять і любов

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015...

День Гідності та Свободи в місті Болехові

21 листопада 2019 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося тематичне віче «Моя Україно, не згасне ніколи твоєї Свободи вогонь». Сьогодні прийшли пригадати ті часи та...

0 Коментарів

Авторизація