Військовослужбовець Володимир Черневий з Болехова отримав «Срібний хрест» від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного
20 лис, 2023 0 Коментарів 591 Перегляд

Військовослужбовець Володимир Черневий з Болехова отримав «Срібний хрест» від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

Уже майже два роки в умовах повномасштабного вторгнення та протягом новітнього етапу національно-визвольної боротьби, що триває з 2014 року, українські військові проявляють особисту мужність і героїзм, стійкість та рішучість при виконанні військового обов’язку. Часто в умовах, пов’язаних з ризиком для життя. Пишаємося, що серед них є чимало наших земляків.

Нещодавно, за особисту мужність і героїзм, самовідданість, високий професіоналізм, стійкість та рішучість під час виконання військового обов’язку  почесною відзнакою був удостоєний уродженець Болехова, старший лейтенант, офіцер Володимир Черневий.
Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України від 18.09.2023 №2260 нашого земляка було нагороджено нагрудним знаком «Срібний хрест».

Добру новину повідомив батько захисника, директор Прикарпатського лісогосподарського коледжу, доктор біологічних наук, академік Лісівничої академії наук України Юрій Черневий у Facebook.

Володимир Черневий боронить кордони України від російського загарбника у складі 45 окремої артилерійської бригади Збройних Сил України майже два роки. Повномасштабне вторгнення росії почалося 24 лютого минулого року, а вже 28-го лютого Володимир прийшов до військкомату та приєднався до лав добровольців. 

На той час у Володимира за плечима був досвід інтенсивної військової підготовки зі значним акцентом на практичну складову в одному з провідних навчальних закладів у системі військової освіти Міністерства оборони України – Націона́льній акаде́мії сухопу́тних ві́йськ і́мені ге́тьмана Петра́ Сагайда́чного. Тут хлопець здобув звання молодшого лейтенанта. 

Військову службу у Збройних Силах України Володимир Черневий розпочав начальником інженерної служби артилерійської бригади.  Сьогодні він офіцер відділення морально-психологічного забезпечення штабу бригади.

Разом з побратимами  боронить нашу землю на найпекельніших ділянках фронту — під Соледаром, Бахмутом, Гуляйполем, … 
За винятковий внесок у боротьбу за мир та безпеку двічі був нагороджений військовими нагородами. 

Від імені усіх краян вітаємо земляка з високою нагородою! Щиро радіємо за нашого мужнього та завзятого воїна! Пишаємося його успіхами у воєнній справі, зичимо подальших досягнень і звершень в ім’я України! 

Дякуємо тобі, Володимире, за службу, мужність і відвагу!  Дякуємо за відданий захист свободи й територіальної цілісності України! Чекаємо вдома з Перемогою!
Слава Україні! Героям слава!????

Залужний нагородив "Срібним хрестом" молодшого лейтенанта Назарія Шліхутку з Болехова

Про це повідомили побратими військовослужбовця на сторінці бойового підрозділу «Карпатська Січ» у мережі Фейсбук. «Від солдата до командира мінометної батареї. Січовик, молодший лейтенант, Назар «М'ясник» Шліхутка, отримав «Срібний хрест» від...

Почесною грамотою Кабінету Міністрів України відзначено воїна-лісівника з Поляниці Віктора Дяківа

Нагородили бійця за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку і підвищення ефективності лісогосподарського виробництва, багаторічну сумлінну працю та професіоналізм, проявлені в умовах воєнного стану. Віктор Дяків працює у філії «Болехівське...

Воїн з Болехівщини Олександр Комаров отримав почесний нагрудний знак «Золотий хрест»

Військовослужбовець 101-ої окремої бригади охорони Генерального Штабу імені генерал-полковника Геннадія Воробйова Олександр Комаров отримав нагороду Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного “Золотий хрест”. "Золотим хрестом" нагороджують військових...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація