У Болехівській громаді стартувала звітна кампанія старост старостинських округів
09 лют, 2024 0 Коментарів 182 Перегляди

У Болехівській громаді стартувала звітна кампанія старост старостинських округів

Вчора, 8 лютого 2024 року, перед своїми жителями звітували старости Міжрічанського та Гузіївського старостинських округів. Зібрання проводилися у приміщеннях клубних установ. Разом із небайдужими мешканцями округів взяли участь у звітних зустрічах міський голова Іван Яцинин, перший заступник міського голови Василь Юрочко, заступниця міського голови Ілона Калитин та начальник управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради Богдан Мельник.

Староста Міжрічанського старостинського округу Лілія Герило розповіла про те, що було зроблено у окрузі за останній рік та окреслила плани на 2024 рік.

У минулому році, за словами старости, на території округу вдалося замінити світильники і лампи вуличного освітлення, провести дві електролінії на вул. Л.Українки, С.Стрільців і Затепличній, демонтувати старий  стовп вуличного освітлення біля Міжрічанського ліцею, ліквідувати два сміттєзвалища, підсипати дорогу у село Заріччя, провести зрізку аварійних дерев на сільському кладовищі, придбати і встановити нову вивіску «Борцям за волю України» тощо.

У ході звіту староста зосередила увагу й на інформації щодо підтримки мешканцями села Збройних Сил України. Спільними зусиллями жителів та підприємців, зокрема, вдалося придбати і передати односельчанам, які перебувають у зоні бойових дій, три тепловізори і дві пари рацій, відремонтувати 49 автомобілів, які відправлялися на фронт. 

Вже традиційно, після звітування, у мешканців було чимало питань як до старости, так і до керівництва громади. Жителі Міжріччя порушували питання, що  стосувалися організації дозвілля дітей в позаурочний час, зокрема, відновлення роботи гуртків та спортивних секцій, які діяли при навчальному закладі. Присутні на зборах вчителі цікавилися ходом проведення реформування мережі закладів загальної середньої освіти на території громади, яке заплановане у 2024 році, та станом оплати праці працівникам закладів освіти. 

Крім цього, мешканці округу звертали увагу на необхідності відновлення руху рейсового автобуса у неділю. Шукаючи шляхи вирішення цієї проблеми, очільник громади Іван Яцинин та перший заступник міського голови Василь Юрочко детально розповіли, що вже було зроблено і які варіанти опрацьовувалися. 

Про роботу за минулий рік перед громадою звітувала й староста Гузіївського старостинського округу Лідія Олевич.

Перш ніж розпочати, вона зазначила, що з метою інформування жителів села запросила на зустріч й представників компанії, яка має намір встановити базову станцію мобільного зв’язку на території округу для покращення низки послуг, та фахівців у сфері землеустрою виконавчого комітету Болехівської міської ради. 

У ході доповіді староста розповіла про щоденну адміністративну роботу та зупинилася на заходах, які вживалися для покращення благоустрою і впорядкування території округу, боротьби з борщівником Сосновського, вивозу сміття тощо. 

Як проінформувала Лідія Олевич, у звітному році вдалося привести до належного стану дорожнє полотно на вул. Гошівській, Луговій, біля адміністративного будинку старостинського округу. Розпочато кронацію дерев у парку, зрізано старі аварійні дерева на кладовищі. Закуплено та встановлено вуличні знаки.

Особливу увагу староста звернула на організацію роботи у окрузі щодо допомоги військовим, постраждалим мешканцям Херсонщини, внутрішньо переміщеним особам, які проживають у селі, співпраці з волонтерами тощо.

Під час звіту представники влади обговорили із присутніми мешканцями округу нагальні проблемні питання та шляхи їх вирішення. Жителі села, зокрема,  цікавилися можливістю ремонту та утримання дорожнього господарства.

Жвава розмова відбулася із представниками оператора зв’язку щодо  встановлення базової станції мобільного зв’язку на території села. 

Підсумовуючи звіти обох старост, голова територіальної громади Іван Яцинин подякував очільникам округів та усім мешканцям сіл за плідну співпрацю та закликав і надалі всіма силами підтримувати Збройні Сили України та допомагати нашим військовим наближати довгоочікувану Перемогу. А також долучатися до вирішення проблемних питань, які виникають у старостинських округах.

Із повним текстом звіту Міжрічанського старости можна ознайомитись за посиланням: https://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%2Fbolekhiv-rada.gov.ua%2Findex.php%3Fdo%3Ddownload%26id%3D4659%26viewonline%3D1

Із повним текстом звіту Гузіївського старости можна ознайомитись за посиланням: https://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%2Fbolekhiv-rada.gov.ua%2Findex.php%3Fdo%3Ddownload%26id%3D4649%26viewonline%3D1

У кабінеті міського голови Івана Яцинина відбулась нарада зі старостами старостинських округів та

Вчора, 23 січня, у кабінеті міського голови Івана Яцинина відбулась нарада зі старостами старостинських округів та обліковцем по військовому обліку. На порядок денний було винесено питання щодо організації та проведення заходів з мобілізаційної...

Увага! Звіти старост старостинських округів Болехівської територіальної громади!

20 лютого 2023 року о 14.00 годині у приміщенні Будинку культури с. Тисова на вул. Грушевського, 57-В відбудеться звіт старости Тисівського старостинського округу Савчука Володимира Богдановича про роботу за 2021 -2022 роки. 22 лютого 2023 року о...

Міський голова Іван Яцинин провів першу робочу нараду з начальниками управлінь, відділів

Вчора, 3 грудня, міський голова Іван Яцинин провів робочу зустріч з начальниками управлінь, відділів виконавчого комітету міської ради, керівниками комунальних установ ради, старостами. Участь у нараді взяли також секретар міської ради Ігор...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація