Сесія, яка скликалася тричі, таки відбулася
19 бер, 2024 0 Коментарів 144 Перегляди

Сесія, яка скликалася тричі, таки відбулася

Сьогодні, 19 березня, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина, відбулося позачергове 40 пленарне засідання Болехівської міської ради. 

Участь у  засіданні взяли 24 депутати із 26 обраних, а також керівники управлінь, відділів виконавчого комітету, старости та громадськість. 

Засідання розпочали із вшанування пам'яті загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації хвилиною мовчання. 
Жвавим та тривалим було обговорення порядку денного сесії, який налічував понад сотню питань різних сфер життєдіяльності громади. За пропозицією депутатів з проєкту порядку денного було виключено 23 питання, що стосувалися звітів про виконання міських цільових програм, здійснення державної регуляторної політики, затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Болехівської територіальної громади на 2024 рік, діяльності Болехівської центральної міської лікарні, припинення повноважень двох депутатів міської ради, звітів старост старостинських округів тощо.

Найперше міські обранці розглянули проєкт бюджету Болехівської міської територіальної громади  на 2024 рік. Цей проєкт рішення був винесений на  розгляд депутатів не вперше, однак і цього разу не був підтриманий. Депутати пропонували зміни до проєкту бюджету громади, які суперечили чинному законодавству, тож у підсумку вони не були враховані. Про це із трибуни наголосила начальниця фінансового управління виконавчого комітету Наталія Дуб: "Проєкт бюджету громади розроблений відповідно до ст. 75 - 78 Бюджетного кодексу України. Він збалансований відповідно до чинного законодавства та потреб, загальні очікувані доходи дорівнюють запланованим витратам. Його обговорили з громадськістю,  розглянули та погодили на засіданні бюджетної комісії, схвалили на засіданні виконавчого комітету, - наголосила доповідачка. -  Крім цього, згідно зі статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» формування проекту місцевого бюджету належить до відання виконавчих органів. Натомість Закон «Про статус депутатів місцевих рад» не містить повноважень депутата щодо формування проекту рішення про міський бюджет. А іншого нормативного акта, який би дозволяв депутатам місцевої ради змінювати показники в рішенні про місцевий бюджет, не існує», - зазначила Наталія Дуб.

Не затвердив депутатський корпус також і звіт про виконання бюджету Болехівської міської територіальної громади за 2023 рік. 
Понад три десятки проєктів рішень, які депутати ухвалили одностайно, стосувалися надання одноразових грошових допомог військовослужбовцям, які беруть  участь у бойових діях для забезпечення  заходів з національної безпеки  і оборони України, разових допомог рідним загиблих до роковин трагедії, а також жителям громади на лікування. 

Схвалив депутатський корпус і звернення Болехівської міської ради до вищих органів влади щодо необхідності удосконалення чинного законодавства в галузі освіти та виділення додаткових коштів освітньої субвенції для погашення існуючої заборгованості з виплати заробітної плати педагогічним працівникам Болехівської територіальної громади.
 
Низка питань, які отримали підтримку депутатського корпусу, стосувалися врегулювання сфери земельних відносин. 
З усіма питаннями порядку денного пленарного засідання детально можна ознайомитися на офіційному сайті Болехіської міської ради для поіменних голосувань: https://www.vote.bolekhiv-rada.gov.ua/forums/%D0%9F%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0-xl-%D1%81%D0%B5%D1%81%D1%96%D1%8F.244/.

Позачергове засідання міської ради: які рішення ухвалені

Сьогодні, 19 січня 2024 року, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина від 09.01.24 № 08-р, відбулася позачергова 39-та сесія Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання. На засідання прибули 23 депутати із 26 обраних....

37-ма сесія міської ради: ще понад 1,5 млн гривень спрямували на підтримку ЗСУ

Сьогодні, 28 листопада, під головуванням секретаря міської ради Ігоря Герецького відбулася чергова 37 сесія міської ради. У пленарному засіданні взяли участь 20 депутатів із 26 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних...

Важливі для забезпечення життєдіяльності громади питання вже вкотре не розглянули через недостатню

Сьогодні, 9 травня 2022 року, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина від 06.05.2022 №112-р, враховуючи клопотання депутатів Болехівської міської ради від 05.05.2022 №1019/02.1-20/22, вкотре була скликана сесія Болехівської міської...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація