37-ма сесія міської ради: ще понад 1,5 млн гривень спрямували на підтримку ЗСУ
28 лис, 2023 0 Коментарів 414 Переглядів

37-ма сесія міської ради: ще понад 1,5 млн гривень спрямували на підтримку ЗСУ

Сьогодні, 28 листопада, під головуванням секретаря міської ради Ігоря Герецького відбулася чергова 37 сесія міської ради. 
У пленарному засіданні взяли участь 20 депутатів із 26 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, громадськість краю.
Перед початком роботи депутати міської ради та присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Під час роботи місцеві обранці розглянули 80 питань порядку денного, які попередньо детально розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій та погоджувальній раді. 

Першими депутати обговорили бюджетні питання  Проєкт рішення, що стосувався звіту міського бюджету за 9 місяців 2023 року депутати не ухвалили. А проєкт рішення щодо внесення змін до бюджету громади на 2023 рік підтримали з врахуванням змін. Кошти, які планували спрямувати на ремонт покрівлі даху терапевтичного відділення міської лікарні та на ремонт адміністративного приміщення Міжрічанського старостинського округу, у сумі 1 698,5 тис. гривень виділили на Програму підтримки Збройних Сил України. Такі зміни до проєкту рішення запропонувала постійна депутатська комісія з питань бюджету. Їх депутатський корпус підтримав одноголосно. 
Далі розгляд питань порядку денного продовжився обговоренням Програми «Фонд підтримки  виконання депутатських повноважень у Болехівській  міській територіальній громаді на 2024 рік». Його доповіла начальник відділу правового забезпечення та питань майна комунальної власності міськвиконкому Ольга Кудла. 

Одностайно обранці погодили надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які беруть  участь у бойових діях для забезпечення  заходів з національної безпеки  і оборони України, та рідним загиблих воїнів.
 Задля забезпечення правових, організаційних та соціальних засад реалізації конституційних прав незахищених верств населення, зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, на забезпечення  житлом соціального призначення схвальним рішенням депутати погодили створення житлового фонду соціального призначення у багатоквартирному житловому будинку на вулиці Данила Галицького,161 у Болехові. Розглянувши звернення  ВАТ «Болехівський лісокомбінат», депутатський корпус надав згоду на прийняття безоплатно із приватної власності товариства у комунальну власність Болехівської міської територіальної громади нерухомого майна – будинку культури на вул. Д.Галицького,169 у Болехові. 

У ході роботи депутати внесли зміни до Програми підтримки співвласників багатоквартирних будинків на території міста Болехова на 2023 рік та до Програми розвитку цивільного захисту Болехівської міської ради на 2020-2025 роки. На засіданні затвердили перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються органами місцевого самоврядування у порядку виконання делегованих повноважень, які є обов'язковими для надання через ЦНАП. До нього увійшли 460 найменувань адміністративних послуг.

 Низка питань, які отримали підтримку депутатського корпусу, стосувалися врегулювання сфери земельних відносин. З усіма питаннями порядку денного пленарного засідання детально можна ознайомитися на офіційному сайті Болехіської міської ради для поіменних голосувань https://www.vote.bolekhiv-rada.gov.ua/.../xxxvii-%D1%81.../

Сесія Болехівської міської ради, призначена на 26 листопада, знову не відбулася – вже втретє

За останніх два тижні міський голова Іван Яцинин скликав сесії тричі, але провести не вдалося жодну. Окремі депутати ігнорують ініційовані міським головою сесії та не приходять на пленарні засіданні. А коли самі вимагають у міського голови скликати...

Важливі для забезпечення життєдіяльності громади питання вже вкотре не розглянули через недостатню

Сьогодні, 9 травня 2022 року, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина від 06.05.2022 №112-р, враховуючи клопотання депутатів Болехівської міської ради від 05.05.2022 №1019/02.1-20/22, вкотре була скликана сесія Болехівської міської...

Міський голова Іван Яцинин провів першу робочу нараду з начальниками управлінь, відділів

Вчора, 3 грудня, міський голова Іван Яцинин провів робочу зустріч з начальниками управлінь, відділів виконавчого комітету міської ради, керівниками комунальних установ ради, старостами. Участь у нараді взяли також секретар міської ради Ігор...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація