Новообрані міський голова Іван Яцинин та депутати Болехівської міської ради склали присягу під час першого пленарного засідання
26 лис, 2020 0 Коментарів 5 734 Перегляди

Новообрані міський голова Іван Яцинин та депутати Болехівської міської ради склали присягу під час першого пленарного засідання

Сьогодні, 26 листопада, у Народному домі міста Болехова, відповідно до постанови Болехівської міської виборчої комісії «Про скликання першої сесії Болехівської міської ради» від 23 листопада 2020 року № 37, відбулася перша сесія Болехівської міської ради восьмого демократичного скликання.
У роботі сесії взяли участь депутати Івано-Франківської обласної ради Юрій Мазур та Богдан Ленігевич, міський голова Моршина Руслан Ільницький, заступники міського голови Моршина Юрій Янків та Володимир Левкович, депутати Калуської районної ради Юрій Черневий та Василь Юрочко, міські голови та депутати міської ради попередніх скликань, члени Болехівської територіальної виборчої комісії, сільські голови, начальники відділів і управлінь міської ради, керівники підприємств та установ міста, представники міських організацій політичних партій і громадських організацій, мешканці Болехова.
Урочисте засідання розпочалося Державним Гімном України. Далі пленарне засідання продовжила голова Болехівської міської територіальної виборчої комісії Наталія Джус. Вона зачитала постанову комісії про результати перших місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.
Документом було визнано повноваження міського голови Яцинина Івана Васильовича, за якого проголосували 2407 виборців, що становить 42,47 % громадян, які взяли участь у голосуванні. 
Голова виборчої комісії вручила посвідчення новообраному міському голові та побажала успіху на державотворчій ниві. Міський голова Іван Яцинин урочисто зачитав присягу перед громадою на Святому письмі та підтвердив бажання працювати на благо територіальної громади. 
Урочисто з вірою у щасливе майбутнє, добру долю громади Болехівщини уже колишній міський голова Богдан Мельник передав новообраному міському голові Іванові Яцинину, з настановами свято зберігати честь і славу батьків та дідів своїх, символ влади України – булаву та прапор міста Болехова. Богдан Мельник подякував усім, з ким співпрацював впродовж попередніх п’яти років, побажав Іванові Яцинину здоров’я, а також мудрих та виважених рішень на благо громади. 
До молитви й благословення на плідну спільну працю були запрошені декан Болехівського деканату ПЦУ митрофорний протоієрей о.Іван Петрів та декан Болехівського деканату УГКЦ о.Дмитро Павлик. Всечесні отці благословили новообрану владу на добру роботу. 
Новообраний міський голова Іван Яцинин висловив подяку за довіру громаді, запевнив, що буде прикладати максимум зусиль, щоб допомогти кожному жителю громади та зробити Болехівщину ще кращою. Закликав громаду краю, депутатів усіх рівнів спільною добросовісною працею примножувати добробут, розбудовувати наш край та Українську державу. 
Далі голова виборчої комісії Наталія Джус оголосила результати виборів депутатів. Депутатами міської ради восьмого скликання обрано 26 депутатів, з яких усі були присутні на першому засіданні сесії. Найстарший депутат нового скликання Богдан Качур урочисто зачитав текст присяги від імені депутатів міської ради. Вступаючи у права депутатів Болехівської міської ради, народні обранці зобов’язалися усіма своїми діями дбати про благо громади та добробут його жителів, гідно представляти своїх виборців, захищати їхні права і свободи, дотримуватися Конституції України та законів України, чесно виконувати свої обов’язки в інтересах громади. 
Після завершення урочистостей ведення сесії продовжив міський голова Іван Яцинин. За його пропозицією було затверджено порядок денний першого пленарного засідання Болехівської міської ради, до якого увійшло 19 питань. Серед ключових – обрання керівного складу ради, виконавчого комітету, формування органів ради та інші. 
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» депутати утворили лічильну комісію, шляхом таємного голосування обрали секретаря Болехівської міської ради. Ним став секретар попереднього скликання Ігор Герецький. На посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів депутати затвердили Василя Юрочка, а на посаду керуючого справами міськвиконкому – Івана Івашківа. Відтак обранці затвердили кількісний та персональний склад виконавчого комітету, положення про постійні комісії міської ради, а також їх склад.
Утворили на першому пленарному засіданні 5 старостинських округів на території Болехівської міської ради, а саме: Козаківський старостинський округ з центром у селі Козаківка, до складу якого входять населені пункти Козаківка та Сукіль; Поляницький з центром у селі Поляниця, до складу якого входять населені пункти Поляниця, Бубнище та Буковець; Тисівський з центром у селі Тисів, до складу якого входять населені пункти Тисів та Танява; Гузіївський з центром у селі Гузіїв, до складу якого входить населений пункт Гузіїв; Міжрічанський з центром у селі Міжріччя, до складу якого входять населені пункти Міжріччя та Заріччя.
За пропозицією міського голови Івана Яцинина на посади старост затвердили Михайла Іваніва (Козаківський старостинський округ), Андрія Стельмаха (Поляницький старостинський округ), Володимира Савчука (Тисівський старостинський округ), Лідію Олевич (Гузіївський старостинський округ), Лілію Герило (Міжрічанський старостинський округ).
За підсумками роботи депутати ухвалили 16 рішень. 

Карантин на території Болехівської міської ради продовжили до 31 жовтня 2020 року

Сьогодні, 31 серпня, під керівництвом міського голови м.Болехова Богдана Мельника відбулося спільне позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тимчасової міської протиепідемічної комісії...

У Болехові продовжили карантин до 22 червня та послабили карантинні заходи

Сьогодні, 22 травня 2020 року, відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тимчасової міської протиепідемічної комісії та міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної...

Міський голова Богдан Мельник відвідав фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва у Гошеві

Сьогодні, 28 серпня 2019 року, на Ясній Горі у Гошеві відбувся П’ятий міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва, приурочений X-ій річниці накладання коронації Чудотворної ікони Гошівської Божої Матері. Розпочалося дійство...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація