СЕЛО МОЄ - ДУШІ  МОЄЇ СВЯТО. Тисову - 557 років!
19 лип, 2021 0 Коментарів 1 952 Перегляди

СЕЛО МОЄ - ДУШІ МОЄЇ СВЯТО. Тисову - 557 років!

Поміж високих гір, у вузькій долині, на берегах швидкоплинної гірської річки Сукіль розкинулось мальовниче село Тисів. Як і кожне давнє село, воно овіяне таємничими легендами і ніхто достеменно не може сказати, коли воно було засноване і звідки походить його назва. Хоча перша згадка про Тисів датується 1464 роком. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади. Сонячного недільного ранку, 18 липня Тисів відзначав 557 років з часу першої письмової згадки про село. Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини, ми сповнюємося відчуттям єдиної родини. Святкування дня села Тисів, як і годиться, розпочалося з молитви за село та святкових літургій у храмах села, відтак відбулися спортивні змагання, урочистості та святкова концертна програма.
Із теплими словами привітань та найкращих побажань до своїх парафіян звернулися настоятелі храму Введення в храм Пресвятої Богородиці УПЦ отець Олександр Васютин і храму Святого Миколая УГКЦ  отець Михайло Дудар. 
На святкову сцену з хлібом і сіллю односельчани запросили міського голову Івана Яцинина. Вітаючи тисівчан зі святом, голова громади подякував всім за дружню підтримку, побажав мирного неба, здоров’я та благополуччя.
Привітав односельчан зі святом й староста села Володимир Савчук. Він побажав всім односельцям міцного здоров’я, доброї долі, єднатися, любити та поважати один одного, добробуту громаді, Господнього благословення всім жителям села тільки на добрі справи. А також вручив грамоти виконавчого комітету Болехівської міської ради учасникам АТО та небайдужим тисівчанам до проблем громади, які беруть активну участь у житті села.
Не оминув увагою староста села і найменшу новонароджену жительку села Поліну Русланівну Потух, і найповажнішу жительку села Анастасію Михайлівну Савчук 1923 року народження та найстаршу подружню пару жителів, яка прожила в мирі і злагоді 66 років подружнього життя, - Левковичів Василя Михайловича та Катерину Петрівну.
За давньою українською традицією всіх присутніх на святі пригощали смачним, духмяним короваєм, який є символом гостинності, миру, злагоди та родинного тепла.
Святковий концерт для мешканців села та гостей подарували колективи та солісти міста Болехова та сіл Тисова, Бубнища. А це народний фольклорно-етнографічний колектив «Хустка шалінова» (с. Тисів), народний аматорський колектив народної пісні "Родина" міського Народного дому (кер. М.Стецюк), народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль "Народні джерела» міського Народного дому  (кер. Я.Кіцул), квартет «Родина», дует Анатолія Ткача та Миколи Чикаловського,  солісти Христина Козичар (с. Тисів), Яна Стефанів, Софія Кондрат (с. Бубнище), Наталія Прокіпчин (с. Тисів), Ганна Прокіпчин та Микола Чикаловський (Народний дім м.Болехова). Не залишили байдужим нікого з присутніх гуморески у виконанні Ярослава Кіцула та танцювальні номери хореографічного колективу Болехівської дитячої школи мистецтв (керівник О.Сеник).
Родзинкою свята став виступ Заслуженого артиста України Ростислава Кушини та акордеоніста-віртуоза Юрія Дякунчака. Для найменших жителів працювали атракціони. Молодь розважалася на святковій дискотеці під звуки сучасної української музики у виконанні діджея Юрка. Загалом свято пройшло у теплій, дружній і святковій атмосфері.

На Болехівщині вшанували пам’ять сотні УПА «Вікторія»

В урочищі «Сорокове», за шість кілометрів до сіл Тисова, Бубнища, Труханова та Розгірче, на кордоні з Львівщиною місцеві активісти віднайшли місце, де базувалась особлива сотня УПА – «Вікторія». Відомості про сотню були засекречені, тому сьогодні...

У Болехові відзначили 150-річчя церкви Успіння святої Анни

7 серпня 2020 року, у день Успіння святої Анни, найстарішій у Болехові церкві виповнилося 150 років. Святкове Богослужіння перенесли на недільний день - 9 серпня 2020 року. Розпочалося святкування Святою Літургією, яку очолив отець-декан УГКЦ...

У Болехові відсвяткували 648 років з дня заснування міста

Святкування визначних дат об’єднує громаду, дає кожному відчуття своєї належності до великого українського народу. Саме в такі дні ми згадуємо, що ми нащадки славних козаків, що в наших жилах тече не кров, а воля й свобода. А отже є у нас надія на...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація