У Болехові відсвяткували 648 років з дня заснування міста
07 жов, 2019 0 Коментарів 895 Переглядів

У Болехові відсвяткували 648 років з дня заснування міста

Святкування визначних дат об’єднує громаду, дає кожному відчуття своєї належності до великого українського народу. Саме в такі дні ми згадуємо, що ми нащадки славних козаків, що в наших жилах тече не кров, а воля й свобода. А отже є у нас надія на процвітання, є сили для борні, є віра в Бога й Україну, є любов до свого рідного краю, якою ми живемо.
Цієї неділі наше рідне місто Болехів відсвяткувало 648-му річницю з часу першої письмової згадки про його заснування. Передували відзначенню Дня міста та були присвячені черговій його річниці різноманітні спортивні, інтелектуальні та розважальні заходи, які проводилися впродовж 28-29 вересня та 4-6 жовтня. Серед них кубок міста з міні футболу U-21, міський інтелектуальний турнір «Що? Де? Коли?», військово-спортивні, національно-патріотичні змагання «Воїн», змагання у стилі КросФіт «Козацький Герць», міський інтелектуальний турнір «Битва геніїв. Осінній кубок» тощо. А вже у неділю, 6 жовтня 2019 року, у Народному домі м.Болехова відбувся святковий концерт «Мій рідний край – моя святиня» за участю мистецьких колективів Болехівщини.
Розпочалося свято за давньою українською традицією із пригощання всіх присутніх на святі смачним, духмяним короваєм, який є символом гостинності, миру, злагоди та родинного тепла.
Родзинкою свята стали пісня та відеокліп про Болехів у виконанні солістки Софії Петрів (слова Р.Скворія, музика Г.Іванишин).
Відтак міський голова Богдан Мельник з теплими словами привітання звернувся до болехівчан та гостей свята. Побажав кожному із присутніх розквіту і процвітання, благополуччя і натхнення, чистоти в помислах та благородства у вчинках.
Після вітального слова міський голова вручив грамоти виконавчого комітету Болехівської міської ради за сумлінну трудову діяльність на користь територіальної громади, високий професійний рівень, активну життєву позицію та з нагоди відзначення Дня міста Болехова майстру цеху Товариства з обмеженою відповідальністю «Скорпіон» Віталію Чернявському, водію Товариства з обмеженою відповідальністю «Скорпіон» Петрові Равлюку, начальнику транспортного цеху Державного підприємства «Болехівське лісове господарство» Ігореві Думіну, майстру допоміжного господарства Державного підприємства «Болехівське лісове господарство» Володимирові Гриціву, оператору котельні Прикарпатського лісогосподарського коледжу Михайлові Яночку, прибиральниці службових приміщень Прикарпатського лісогосподарського коледжу Галині Лесів, головному спеціалісту управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради Людмилі Кіцул, директору міжшкільного навчально-виробничого комбінату Володимирові Бучаку, заступниці директора з навчально-виховної роботи Болехівського ліцею №1 «Академічний» Галині Лісецькій, бухгалтерці відділу культури виконавчого комітету Болехівської міської ради Іванні Мицак, викладачці Болехівської дитячої школи мистецтв Юлії Мороз, головному спеціалісту по призначенню допомог і субсидій відділу державних соціальних виплат управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Болехівської міської ради Аллі Гулевич, соціальній робітниці територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) виконавчого комітету Болехівської міської ради Ганні Боровик, заступниці директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради Івано-Франківської області Ірині Корпан. А переможцю міжнародних та всеукраїнських мистецьких конкурсів та фестивалів Софії Петрів – за збереження, популяризацію української пісні та з нагоди відзначення Дня міста Болехова.
Цікавою та насиченою була концертна програма, присвячена святкуванню 648-ї річниці міста Болехова. Святковий концерт болехівчанам дарували колективи та солісти міста. А це дует Юлії Мороз та Миколи Чикаловського, народний аматорський ансамбль народної пісні "Родина" МНД (кер. М.Стецюк), інструментальний ансамбль ДШМ (кер. Я.Клим'юк), вокальний ансамбль викладачів ДШМ (кер. Л.Попик), сімейне тріо Войцешків, чоловічий квартет НД (кер. М.Стецюк), народний аматорський чоловічий ансамбль МНД "Народні джерела" (кер. Я.Кіцул), народний аматорський жіночий ансамбль МНД "Горицвіт" (кер. М.Павлович) та солісти Софія Петрів, Наталя Пак та Володимир Латик.
Не залишили байдужим нікого з присутніх своїми виступами танцювальні колективи Будинку дитячої та юнацької творчості "Віночок" (кер. А.Березан), "Блискавка" (кер. В.Чучвич) та Дитячої школи мистецтв (кер. О.Сеник).
Окрім своїх знаних і шанованих майстрів пісні, свою творчість дарували аматори сцени сільських Будинків культури Болехівщини, зокрема жіночий вокальний ансамбль БК с.Гузіїв (кер. М.Чикаловський), вокальне тріо БК с.Тисів (кер. О.Стеценко), соліст Софія Кондрат (клуб с. Поляниця), народний аматорський жіночий вокальний ансамбль "Підбережанка", вокальне тріо клубу с.Бубнище, чоловічий вокальний ансамбль клубу с.Поляниця (кер. М.Гринчарик), жіночий вокальний ансамбль клубу с.Міжріччя (кер. М.Макота), жіночий вокальний ансамбль с.Козаківка, с.Сукіль.
У рамках свята, у подарунок від дизайн-студії «Цитрина», в Народному домі була оформлена креативна фотозона на осінню тематику, де всі бажаючі могли зробити фото на пам'ять.
На завершення свята всі колективи та присутні у залі спільно виконали "Многая літа", а міський голова Богдан Мельник подякував усім, хто долучився до організації свята.


У соборі Святих Жінок Мироносиць з предстоятельським візитом побував митрополит православної церкви

На запрошення митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа та настоятеля Свято-Успенського Собору міста Долини протоієрея Йосифа Жовніровича Митрополит Київський і всієї України Епіфаній цими вихідними здійснив першосвятительський візит на...

Відзначили пам’ять Героїв УПА

УПА була створена 14 жовтня 1942 року за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від знущань Німецької окупаційної влади. Головнокомандуючим УПА з 1943 до 1950 був Роман Шухевич, псевдонім Тарас Чупринка. Маючи...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація