У соборі Святих Жінок Мироносиць з предстоятельським візитом побував митрополит православної церкви України Епіфаній
09 вер, 2019 0 Коментарів 978 Переглядів

У соборі Святих Жінок Мироносиць з предстоятельським візитом побував митрополит православної церкви України Епіфаній

На запрошення митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа та настоятеля Свято-Успенського Собору міста Долини протоієрея Йосифа Жовніровича Митрополит Київський і всієї України Епіфаній цими вихідними здійснив першосвятительський візит на Івано-Франківщину.
У суботу, 7 вересня 2019 року, Блаженній Митрополит Епіфаній завітав до Собору Святих Жінок Мироносиць у Болехові. Поважного гостя за давнім українським звичаєм зустріли з хлібом-сіллю на подвір’ї храму всією громадою на чолі з настоятелем митрофорним протоієреєм отцем-деканом Іваном Петрівим.
Зустріти настоятеля Української Православної Церкви, висловити свої вітання та побажання прийшли міський голова Богдан Мельник та секретар міської ради Ігор Герецький.
Вітаючи Митрополита Епіфанія, міський голова Богдан Мельник зазначив: «Нині наше місто удостоєне великої честі і Божої ласки – нас відвідав Предстоятель Української Православної Церкви. Від імені всієї громади та жителів Болехівщини щиро дякуємо Вам за архіпастирський візит, за ту працю, яку Ви робите заради єдності православ’я і поширення його на всій нашій Україні. Час, в який ми живемо, направду є складним і неоднозначним, але в щирій молитві та вірі ми обов’язково досягнемо мети. Тож я щиро бажаю, щоб усі Ваші праведні труди вінчалися успіхом, великої мудрості і кріпості духу Вам на життєвому шляху, здоров’я та Божої Благодаті! А Православна Церква нехай і надалі утверджується на Україні і за її межами, стверджується мир і порозуміння в міжцерковних відносинах!»
Разом з духовенством та прихожанами Предстоятель помолився за спокій священиків та вірян собору й усього Болехівського деканату, за наших славних героїв-воїнів, які боронять українську землю, за те, щоб в українській державі запанував справедливий мир.
Блаженній Митрополит Епіфаній також подякував за такий теплий прийом і закликав надалі утверджуватись у вірі в Бога.

Міський голова Богдан Мельник відвідав фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва у Гошеві

Сьогодні, 28 серпня 2019 року, на Ясній Горі у Гошеві відбувся П’ятий міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва, приурочений X-ій річниці накладання коронації Чудотворної ікони Гошівської Божої Матері. Розпочалося дійство...

Як у Болехові святкували День Незалежності України

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному...

Відзначили пам’ять Героїв УПА

УПА була створена 14 жовтня 1942 року за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від знущань Німецької окупаційної влади. Головнокомандуючим УПА з 1943 до 1950 був Роман Шухевич, псевдонім Тарас Чупринка. Маючи...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

УВАГА❗

УВАГА❗

01 лют, 2024 0

Авторизація