До села Танява прокладають оптичний Інтернет
18 лис, 2021 0 Коментарів 1 279 Переглядів

До села Танява прокладають оптичний Інтернет

Впродовж двох тижнів триває будівництво волоконно-оптичних ліній Інтернет-зв’язку до села Танява Болехівської територіальної громади. Підрядники прокладають кабель під землею на глибині 80 см за допомогою спецтехніки, яка залишає мікротраншею та не вимагає розробки ґрунту. Крім цього, така технологія прокладання оптичного кабелю має ряд переваг, які  полягають головним чином у швидкості виконання, помітному зниженні витрат на введення в експлуатацію всієї інфраструктури й істотно меншій дії на навколишнє середовище і дорожній рух. Після закінчення робіт не потрібно проводити заходи з рекультивації земель. 
Наразі працівники підрядної організації проводять роботи вздовж дороги Болехів-Танява, відтак прокладатимуть кабель у селі. Після завершення робіт до Інтернет-мережі підключать заклади соціальної інфраструктури. Отримають можливість підключення до швидкісного Інтернету й жителі населеного пункту. 

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2021 рік було передбачено 500 млн. гривень для підключення закладів соціальної інфраструктури (закладів освіти, бібліотек, медичних закладів, ЦНАПів, інших закладів) до широкосмугового Інтернету з використанням волоконно-оптичних технологій у рамках бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості». Наприкінці червня 2021 року Болехівська міська територіальна громада була відібрана для участі у державній програмі. У рамках її реалізації міська рада отримала 250 тисяч гривень державної субвенції для підведення швидкісного Інтернету до с.Танява, де відсутнє Інтернет-покриття на базі волоконно-оптичних технологій. 
Впродовж серпня-вересня тривали тендерні процедури на закупівлю послуги з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету. Спочатку торги не відбулися, оскільки для участі у закупівлі було зареєстровано менше двох тендерних пропозицій. За результатами аукціону, оголошеного вдруге, переможцем визначено ТзОВ «ВАРТА-БЕЗПЕКА» із найменшою ціною тендерної пропозиції.
Наприкінці жовтня міський голова Іван Яцинин підписав договір з представником ТзОВ «ВАРТА-БЕЗПЕКА», відповідно до якого провайдер зобов’язаний до кінця року підключити заклади соціальної інфраструктури с. Танява – фельдшерсько-акушерський пункт та сільський клуб - до широкосмугового доступу до Інтернету. Крім цього, підприємство без нарахування абонентської плати надаватиме послуги із забезпечення безлімітного доступу до Інтернету із швидкістю не менше 500 Мбіт/с протягом 30 календарних днів, починаючи з дати підписання акта здачі-приймання наданих послуг, та із швидкістю не менше 100 Мбіт/с до 31 грудня 2022 р.

Ремонту дороги у Болехові бути!

Сьогодні, 27 серпня 2021 року, у Болехівській міській раді відбулася робоча зустріч за участю міського голови Івана Яцинина, в.о. директора державного підприємства «Дороги Прикарпаття» Романа Сілецького, депутата Івано-Франківської обласної ради...

Триває капітальний ремонт автодороги загального користування місцевого обласного значення

Дорогу Болехів-Козаківка обслуговує ДП «Дороги Прикарпаття». Підприємство є замовником робіт з капітального ремонту автодороги загального користування місцевого обласного значення. Роботи фінансуються з державного бюджету. Працівники підрядної...

До уваги водіїв та усіх учасників дорожнього руху! Через будівництво каналізаційних мереж на

Нагадаємо, у Болехові триває будівництво каналізаційних мереж вулицями Данила Галицького, Залізнична, Котляревського, Воїнів УПА, 24 Серпня, Гузіївська, Площа Івана Франка. ТОВ «КУЛЕВ-ІНВЕСТ» проклало мережі на ділянці вулиці Д.Галицького вздовж...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація