Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук побувала на Болехівщині
02 чер, 2022 0 Коментарів 607 Переглядів

Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук побувала на Болехівщині

Сьогодні голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації  Світлана Онищук разом зі своєю заступницею Людмилою Сірко та в. о. начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Марією Євчук відвідала Болехівський ліцей № 1 «Академічний». Тут проживають 77 внутрішньо переміщених  осіб з тих областей України, де ведуться бойові дії. 

Для них за підтримки волонтерів і благодійників забезпечили належні умови для перебування, зокрема, обладнали душовими кабінами санвузли, встановили пральні машинки. Слід додати, що з перших днів війни завдяки волонтерам, активістам та працівникам навчального закладу людей щоденно забезпечують гарячим триразовим харчуванням. 
 
Щоб була змога і надалі харчувати людей, які знайшли прихисток у   школі, керівниця області спільно з благодійною організацією «Дім Рональда Макдональда в Україні» передала допомогу у вигляді 100 продуктових наборів. Це необхідні м’ясні, рибні консерви, крупи, сіль, цукор, олія, шоколад, чай, кава та інше.

Очільниця Прикарпаття Світлана Онищук привітала усіх дітей, які приїхали із зони бойових дій, з Днем захисту дітей, який в Україні, та й у всьому світі, відзначали вчора. Побажала малечі міцного здоров’я, радості, щасливого та безтурботного дитинства, і, головне, такого довгоочікуваного миру! А також вручила солодкі подарунки для діток, які були вимушено переміщені із зони ведення активних бойових дій.   

У ході візиту до Болехівського ліцею гості оглянули, як облаштовані умови проживання для внутрішньо переміщених осіб, ознайомилися із потребами навчального закладу, в якому проживають переселенці, та пообіцяли допомогти провізією і найнеобхіднішим. 

На завершення робочої зустрічі міський голова Іван Яцинин подякував за надану допомогу:
«Тільки разом, спільними зусиллями, кожен на своєму місці ми здолаємо ворога. Тільки спільною працею ми зможемо наблизити таку бажану перемогу. Дякуємо за допомогу у такій важливій справі – забезпеченні належних умов  перебування у громаді тимчасово переміщених людей, які вимушено покинули свої домівки».

На Болехівщині залучають міжнародну підтримку для допомоги внутрішньо переміщеним особам

У п’ятницю, 27 травня 2022 року, міський голова Іван Яцинин за участю заступника міського голови Ілони Калитин провів зустріч із представниками чеської гуманітарної організації «Людина в біді». Основною метою заходу стало налагодження співпраці щодо...

Від сьогодні комендантська година на Прикарпатті триватиме з 23:00 ночі до 05:00 години ранку.

Таке рішення сьогодні прийняли на черговому засіданні Ради оборони області. Про зміну комендантської години на своїй сторінці у соціальний мережі "Фейсбук" повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук....

Вдячні за допомогу та співпрацю!

У цей нелегкий для України час, весь світ єднається у відчайдушній боротьбі проти рашистського зла. Небайдужі громадяни роблять все, щоб забезпечити Збройні Сили України усім необхідним та допомогти тим, хто цього потребує. Я гордий тим, що у нашій...

0 Коментарів

Авторизація