У Болехові відзначили 206-у річницю від дня народження Тараса Шевченка
11 бер, 2020 0 Коментарів 1 231 Перегляд

У Болехові відзначили 206-у річницю від дня народження Тараса Шевченка

Березень – це місяць, коли ми традиційно вшановуємо пам’ять Тараса Шевченка: несемо квіти Великому Українцю, читаємо зі сцени його твори, згадуємо сторінки біографії невпинного борця за свободу рідного краю. 
Чудове літературно-музичне свято "Доростайте серцем до Шевченка" з нагоди відзначення 206-ї річницї від дня народження Тараса Шевченка підготували та провели 10 березня 2020 року вчителі та учні Болехівської ЗОШ №2. 
Віддати данину пам’яті Великому Кобзарю в Народний дім м.Болехова прийшли міський голова Богдан Мельник, заступниця міського голови Тетяна Лугова, депутат обласної ради, директор Болехівського ліцею № 1 «Академічного» Андрій Романюк, працівники управлінь, відділів міськвиконкому, вчителі та учні міських навчальних закладів, жителі й гості міста.
Для якнайширшого розкриття змісту і творчості Т.Г.Шевченка, значення його постаті для українського народу вихованці школи  майстерно декламували поезії Великого Кобзаря, виконували музичні твори та пісні на вірші поета.
З привітальним словом до присутніх звернувся міський голова Богдан Мельник: «Дорога молоде, поважна святочна громадо! 206 років тому Господь подарував нам поета, який розбудив націю неповторним словом і підніс це слово на всесвітній духовний рівень. У ці березневі дні усі українці, свідомі громадяни світу вшановують роковини життя Тараса Шевченка. Так, Кобзар виходить за межі однієї країни. Його заклик до братерства й любові, до правди і справедливості, а над усе - до волі, має всесвітнє значення. Він поет усього людства», - зазначив міський очільник.
Богдан Михайлович наголосив на актуальності творів національного генія в сучасних умовах та закликав усіх читати Шевченка, пізнавати мудрість Тарасової книги, вчитуватись у молитви й думи, і робити проекцію на сьогодення. Адже Т.Г.Шевченко волею історії ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і розвивається в часі, в історії і нам ще йти і йти до його осягнення. 
У день вшанування Тараса Шевченка міський обранець побажав присутнім міцного духу, віри в себе, в український народ, у те, що усі виклики і перешкоди будуть подолані, а наш національний Пророк й Україна будуть прославлені у віках.
Усі присутні ще раз перегорнули сторінки книги життя Тараса, почули безсмертні пророчі поетичні рядки Великого Кобзаря. 
Від першого і до останнього номера концертну програму з непідробною цікавістю та із затамованим подихом сприймали вдячні глядачі та обдаровували виконавців щирими оплесками.  

Вам - наша пам'ять і любов

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015...

Афганістан. Подвиг. Біль. Пам’ять…

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам’ятні заходи з нагоди відзначення цього дня та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану напередодні відбулися й у Болехові. У п’ятницю, 14...

У Болехові відзначили 101-у річницю Соборності України

Сьогодні, 22 січня, в Україні відзначають День Соборності. Саме цього дня 101 рік тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація