14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
14 гру, 2022 0 Коментарів 322 Перегляди

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, також відомий як День ліквідатора. 
Майже мільйон людей рятували Україну і світ від ядерної катастрофи на ЧАЕС, близько 60 тисяч з них – загинули. Якби не жертовні дії наших рятувальників, сьогодні світ міг бути зовсім інакшим. Вкотре українці врятували Європу та світ, продовжують це робити й сьогодні. На жаль, декотрі погрози й маніпуляції росії вже термінують як ядерний тероризм. Укотре переконалися, що ця країна не цінує людське життя, жонглює погрозами, але ми віримо, що кваліфіковані українські працівники, котрі знаходяться в ядерних лабетах ворога на Запорізькій АЕС, не допустять трагедії, наслідки котрої можуть бути кратно більшими не лише для України, а й для світу загалом.  
Вибух на Чорнобильській атомній станції 26 квітня 1986 року призвів до масштабних трагічних наслідків. Після викиду в атмосферу радіоактивних речовин, було заражено майже 200 тисяч квадратних метрів землі, 70% з яких припадали на територію України, білорусі та росії.
Найбільше від забруднення в Україні постраждали Київська та Житомирська області. Викид радіоактивних речовин після аварії на ЧАЕС становив до 50 мільйонів Кюрі, що в сотні разів перевищує показники радіації після атомного бомбардування японського міста Хіросіма в 1945 році.
Дякуємо ліквідаторам, котрі врятували світ! На жаль, багато з котрих загинули, виконуючи свій професійний обов’язок. Ціною свого життя вони зберегли не одне покоління українців живими. Віримо, що сьогодні лихо не повториться!

Всеукраїнський конкурс на кращий малюнок відзнаки Президента України „За участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС”
Інші новини січ. 2022

Всеукраїнський конкурс на кращий малюнок відзнаки Президента України „За участь у ліквідації

Уряд визначив умови проведення всеукраїнського конкурсу на кращий малюнок відзнаки Президента України „За участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС” у відповідній постанові, затвердженої на виконання Указу Президента України „Про...

35-ті роковини трагедії: сьогодні – День пам’яті про аварію на Чорнобильській АЕС
Інші новини кві. 2021

35-ті роковини трагедії: сьогодні – День пам’яті про аварію на Чорнобильській АЕС

Чорнобильська аварія є найбільшою техногенною катастрофою за всю історію ядерної енергетики в світі. Сьогодні – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Кожного року 26 квітня Україна й увесь...

Чорнобиль і досі болить…
Інші новини кві. 2020

Чорнобиль і досі болить…

26 квітня в Україні відзначають 34-річницю аварії на Чорнобильській АЕС. 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася страшна аварія, яка сколихнула весь світ. Чорнобиль – це трагічна сторінка нашої історії. Неоціненний той подвиг,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація