Цукровий діабет та прогулянка на свіжому повітрі
17 травень, 2023 0 Коментарів 228 Переглядів

Цукровий діабет та прогулянка на свіжому повітрі

Нарешті погода сприяє тому, щоб гуляти частіше. Користь прогулянок для здоровʼя часто недооцінюють, адже це не біг чи тренажерний зал з серйозними навантаженнями. Насправді ж прогулянка - чудова активність для підтримки здоровʼя, особливо для людей з діабетом. 

Тому що вона підвищує чутливість до інсуліну і знижує рівень цукру; знижує артеріальний тиск; знижує рівень шкідливого холестерину, тригліцеридів та підвищує здоровий холестерин; зменшує ризик серцево-судинних хвороб.

Як людині з діабетом отримати максимум користі від прогулянок? Ось кілька основних порад.
Гуляйте регулярно. ВООЗ рекомендує приділяти фізичній активності помірної інтенсивності 150-300 хв на тиждень. Це орієнтовно 25-40 хв активної прогулянки на день.

Виходьте на прогулянку через 1-3 години після прийому їжі, коли рівень цукру в крові вищий.

Дотримуйтесь рекомендацій лікаря щодо вимірювання рівня глюкози в крові. Можливо, вам буде потрібно робити це до, після чи під час ходьби, щоб розуміти, як навантаження впливає на ваш організм, та коригувати його за потреби.

Гуляйте активно. Темп прогулянки має бути доволі інтенсивним: при розмові під час ходьби у вас має зʼявлятися легка задишка.

Адаптуйте навантаження під себе: якщо вам складно ходити довго, робіть перерви чи розбийте прогулянку на кілька коротких сеансів протягом дня.
Беріть з собою воду та їжу, відповідно до вашої схеми харчування та необхідні ліки.

Фізична активність удома
Інші новини січ. 2023

Фізична активність удома

Більш ніж дворічна тривалість епідемії коронавірусної хвороби, а також війна, яка триває вже майже одинадцять місяців, призвели до того, що велика кількість мешканців нашої країни (і дорослі, і діти) проводять більшу частину свого часу вдома –...

Будьте фізично активними під час карантину!
Інші новини січ. 2021

Будьте фізично активними під час карантину!

Через пандемію COVID-19 багато з нас змушені залишатися вдома й набагато більше часу проводити в сидячому положенні. Нерідко важко підтримувати нормальний рівень фізичної активності. Однак зараз регулярна фізична активність важлива як ніколи, бо...

29 вересня – Всесвітній день серця
Інші новини вер. 2020

29 вересня – Всесвітній день серця

Всесвітній день серця проводиться за ініціативою Всесвітньої федерації серця за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я з 2000 року. З 2011-го року - фіксована дата - 29-те вересня. Метою цього міжнародного дня є підвищення обізнаності...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація