Як не стати жертвою шахраїв під час онлайн-шопінгу?
30 сер, 2023 0 Коментарів 396 Переглядів

Як не стати жертвою шахраїв під час онлайн-шопінгу?

     В рамках співпраці ІФ РВ АМУ та Кіберполіції проводимо інформаційну кампанію щодо правил безпеки під час купівлі товарів на онлайн-платформах.
«Обирайте післяплату» - це основна порада поліції для тих, хто купує товари в мережі Інтернет.
Нині продаж неіснуючих товарів є одним із поширеніших сценаріїв шахрайства. При цьому зловмисники роблять усе, щоби максимально замаскуватися під справжніх продавців товарів.
    Варто пам’ятати: шахраї створюють ілюзію роботи справжнього онлайн-магазину - у них гарні фото товарів, вони оперативно відповідають на повідомлення потенційних покупців, консультують і допомагають підібрати потрібну річ і обіцяють швидку доставку.
    Та найцікавіше починається тоді, коли ви визначилися з покупкою: вам пропонують здійснити повну передплату, а якщо ви не погоджуєтеся – часто ідуть «на поступки» і пропонують часткову оплату товару. 
Особливо «підковані» шахраї можуть не зупинитися на отриманні передплати за товари, які навіть не планували вам надсилати, а натомість намагаються привласнити всі кошти, які є на вашому банківському рахунку. 
Уважно прочитайте, як це відбувається.
   Після того, як ви визначилися з покупкою, домовилися про доставку і здійснили повну чи часткову оплату, шахраї повідомляють, що потрібного товару немає. При цьому запевняють, що вони готові повернути кошти: і для цього  потрібно авторизуватися на сайті інтернет-магазину та ввести всі реквізити своєї картки. Як тільки вони отримали ці дані, одразу  привласнюють усі гроші з вашої  банківської картки.
   Тож повернімося до того, з чого розпочинали 
? Обирайте післяплату. 
? Остерігайтеся онлайн-магазинів, які пропонують товари за цінами, значно нижчими, ніж в інших магазинах 
? Не вводьте реквізитів платіжних карток на незнайомих платформах.
? Безкоштовно перевірте сайт онлайн-магазину на сервісі Кіберполіції "STOP FRAUD": https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/ або на сервісі Асоціації "ЄМА" CheckMyLink: https://check.ema.com.ua/  
ВАЖЛИВО! Схема шахрайства може бути абсолютно новою або добре прихованою. Тому, крім перевірки на сайті Кіберполіції в розділі "STOP FRAUD" та сервісі CheckMyLink, здійснюйте також власну перевірку: почитайте відгуки про продавця та дізнайтеся історію роботи Інтернет-магазину.
? Більше інформації про правила платіжної безпеки на сайті #ШахрайГудбай:https://promo.bank.gov.ua/stopfraud/

Купуєте в інтернеті ‑ надавайте перевагу післяплаті
Інші новини чер. 2023

Купуєте в інтернеті ‑ надавайте перевагу післяплаті

«Обирайте післяплату» - це основна порада поліції для тих, хто купує товари в мережі Інтернет, - попереджають у ГУ Національної поліції в області. Ми уже нагадували основні правила безпечного онлайн-шопінгу, а сьогодні хочемо розповісти, як можна...

Центр протидії дезінформації при РНБО України наводить приклади шахрайських схем під час війни
Інші новини кві. 2022

Центр протидії дезінформації при РНБО України наводить приклади шахрайських схем під час війни

Центр протидії дезінформації при РНБО України наводить приклади шахрайських схем під час війни: - Оголошення про оренду житла або евакуацію. Шахраї пропонують в оренду переселенцям житло або перевезення до безпечних місць. Просять внести передоплату...

Шахрайські схеми під час війни: як захиститися
Інші новини бер. 2022

Шахрайські схеми під час війни: як захиститися

Як діють зловмисники під час війни? 1. Під виглядом евакуаційних перевезень громадян шахраї просять передплату на картку, однак взятих на себе зобов’язань не виконують і просто зникають. 2. Роблять фейкові оголошення зі збору грошей на лікування...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Робоча зустріч

Робоча зустріч

25 січ, 2024 0

Авторизація