1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана
29 вер, 2023 0 Коментарів 264 Перегляди

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана

Другий місяць осені починається з особливих дат.1 жовтня в Україні відзначають День ветерана, а в світі – День людей похилого віку.
День ветерана є символом вдячності і поваги до тих, хто відстояв незалежність та свободу України. Це свято нагадує про великі жертви, які внесли воїни для захисту батьківщини, і про неоціненний внесок у побудову майбутнього країни.

День ветерана є важливим символом національного єднання та пам'яті про минулі подвиги, а також нагадує про потребу піклування і підтримки ветеранів та їх родин у сучасному суспільстві.

Міжнаро́дний день осі́б похи́лого ві́ку проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день. 

Варто зазначити, що тяжкі випробування випали на долю ветеранів і людей похилого віку. Вони пройшли крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війн та репресій, але зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, толерантність. А ми у свою чергу, маємо підтримувати їх та допомагати у будь яких проблемах, адже завдяки нашим батькам – зараз є ми.   
Цей день – прекрасна можливість сказати теплі слова подяки батькам, матерям, ветеранам війни і праці, і взагалі всім людям поважного віку за розбудову та розвиток країни, за багаторічну самовіддану працю, доброту і мудрість.

Висловлюємо слова глибокої вдячності за все, що зроблено вами заради нашого майбутнього. Бажаємо мирного неба над головою, довгих і щасливих вам років життя! Будьте здорові, радійте успіхам дітей та онуків! Все буде Україна!

21 вересня – День миру
Інші новини вер. 2023

21 вересня – День миру

Щороку від 21 вересня 1981 року в усьому світі відзначається День миру, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй. В Україні День миру відзначають з 2002 року відповідно до Указу Президента від 5 лютого 2002 року....

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку
Інші новини жов. 2020

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

Свято Міжнародний день людей похилого віку відзначається на початку жовтня. Засновано Генеральною Асамблеєю ООН в 1990 році. Мета Дня літньої людини - зосередитися на вирішенні проблем літнього покоління. Святкові заходи на День літньої людини в...

15 червня - День захисту людей похилого віку (Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей)
Інші новини чер. 2020

15 червня - День захисту людей похилого віку (Всесвітній день розповсюдження інформації про

На початку цього місяця міжнародне співтовариство відзначало «День захисту дітей». 1-го жовтня святкується «Міжнародний день людей похилого віку». Сьогодні, 15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року ( резолюція...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація