Оновлений механізм забезпечення допоміжними засобами реабілітації
22 гру, 2023 0 Коментарів 145 Переглядів

Оновлений механізм забезпечення допоміжними засобами реабілітації

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку. Це допоможе покращити механізми відшкодування вартості таких засобів і удосконалити  забезпечення протезами українців, які їх потребують. 

Серед ключових оновлень та змін: 
Рішення про потребу у протезі відтепер може ухвалювати мультидисциплінарна команда, яка працює з людиною у лікарні та чітко знає про її потреби. 

Проте, якщо ви вже маєте чинний висновок МСЕК чи довідку лікарських комісій, нових документів для забезпечення допоміжними засобами реабілітації оформлювати не потрібно.


Скорочений перелік документів для забезпечення засобами реабілітації. Наприклад, більше не потрібно подавати довідку з місця роботи, навчання чи служби. 


Вартість протеза для дітей, що держава повністю компенсує протезному підприємству, прирівняна до вартості протеза для дорослих. Це дозволить протезним підприємствам забезпечувати дітей протезами з відповідними комплектуючими, враховуючи ринкові ціни.
Передбачена можливість ремонту протеза коштом державного бюджету у межах гарантійного строку. Ремонт пошкодженого внаслідок бойових дій чи збройної агресії рф протеза також покриватиме держбюджет. 


Встановлені за кордоном протези можна обслуговувати в Україні коштом державного бюджету у межах гарантійного терміну (після реєстрації такого виробу та особи, що його отримала, в Централізованому банку даних з проблем інвалідності). 


Спрощено процедуру призначення колісних крісел з електроприводом – тепер це відбуватиметься за загальною процедурою, як і призначення будь-якого іншого засобу реабілітації.


Працює спеціалізована  "гаряча лінія" з питань реабілітації
Інші новини вер. 2023

Працює спеціалізована "гаряча лінія" з питань реабілітації

13-го вересня в Урядовому контактному центрі почала працювати спеціалізована "гаряча лінія" з питань реабілітації, протезування/ортезування та забезпечення іншими допоміжними засобами реабілітації військовослужбовців, які отримали поранення. Для...

До уваги осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення
Інші новини лют. 2020

До уваги осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення

Департамент соціальної політики облдержадміністрації інформує про порядок забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації. Соціальні гарантії щодо забезпечення технічними...

Мінсоцполітики вперше за багато років повністю забезпечить потреби осіб з інвалідністю у засобах реабілітації
Інші новини лис. 2019

Мінсоцполітики вперше за багато років повністю забезпечить потреби осіб з інвалідністю у засобах

Міністерство соціальної політики вперше за багато років повністю забезпечить потреби осіб з інвалідністю у засобах реабілітації (ТЗР) в 2019 році. На це з Державного бюджету-2019 року буде додатково спрямовано майже 787 млн грн, що дозволить...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Увага❗

Увага❗

16 січ, 2024 0

Авторизація