Сьогодні в Україні відзначають День єднання
16 лют, 2024 0 Коментарів 79 Переглядів

Сьогодні в Україні відзначають День єднання

16 лютого, Україна вже втретє відзначає День єднання. Це свято 2022 року запровадив своїм Указом президент Володимир Зеленський. Головною метою було продемонструвати єдність українського народу на тлі зростання загрози повномасштабного вторгнення росії в Україну. Сьогодні свято набуває особливого значення.
День єднання України – значення свята
Якщо згадати початок 2022 року, то в українському суспільстві відчувались хвилювання щодо можливого російського вторгнення.
Щоб підняти дух українців і зменшити психологічну напругу, було впроваджено нове свято, яке мало на меті нагадати кожному свідомому громадянину, що саме в єднанні — наша сила.
Майже два роки війни довели це твердження. Коли ми об’єднані одною спільною метою, ми нездоланні! Адже в час повномасштабного вторгнення кожен свідомий українець намагається у свій спосіб наблизити перемогу: лікарі жертовно рятують поранених, волонтери закривають збори військових та доправляють гуманітарні вантажі на передові позиції фронту, маленькі українці свідомо, через продаж сувенірів та патріотичної продукції, збирають кошти на ЗСУ. Цей список можна продовжувати до безкінечності.
Тож в день свята вкотре маємо нагадати один одному – ми й надалі повинні підтримувати свого ближнього й лише разом йти до перемоги. Бо в єдності та згуртованості наша сила, наша мужність, відвага та бажання здолати ворога.

22 грудня- День енергетика
Інші новини гру. 2023

22 грудня- День енергетика

День енергетика – професійне свято, встановлене на національному рівні. Воно припадає на 22 грудня – найкоротший день у році, що дуже символічно. Адже саме в цей день робота цих спеціалістів є найпомітнішою. День енергетика був встановлений указом...

14 – червня Всесвітній день донора!
Інші новини чер. 2023

14 – червня Всесвітній день донора!

Кожного року згідно з рішенням 58-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я в Женеві (2005 р.) 14 червня відзначається Всесвітній день донора крові. За останній період повномасштабного вторгнення Росії в Україну цей день набув особливого...

Президент запровадив щоденну загальнонаціональну хвилину мовчання
Інші новини бер. 2022

Президент запровадив щоденну загальнонаціональну хвилину мовчання

Щоранку о 9:00 в Україні буде хвилина мовчання за всіма, хто загинув внаслідок вторгнення Росії в Україну. Сьогодні, 16 березня, Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний Указ. Про це він повідомив під час чергового звернення до...

0 Коментарів

Авторизація