БФ "Право на захист" повідомляє про вдосконалення чат-боту “Юридичний порадник для ВПО”
28 лют, 2024 0 Коментарів 94 Перегляди

БФ "Право на захист" повідомляє про вдосконалення чат-боту “Юридичний порадник для ВПО”

У розділі «Основні питання» у Головному меню чат-бота оновлено рубрики. Відтепер ви можете відшукати інформацію про:
- Документи: як оформити, обміняти чи відновити ID-картку, «закордонний» паспорт, ідентифікаційний код; як отримати довідку ВПО та низку інших документів; також у цьому розділі можна знайти інформацію про процедуру набуття українського громадянства.
- Виплати / Пенсія: все про допомогу на проживання ВПО, інші види державної соціальної допомоги (багатодітним, малозабезпеченим, одиноким батькам тощо), а також пенсійні питання.
- Житло / Кредити: про оплату комунальних; як діяти, коли житло пошкоджено або знищено; поради щодо пошуку та оренди житла; про житлові програми, субсидію, пільги, знижки, порядок погашення кредитів під час війни та багато ін.
- Трудові питання: що важливо знати працівнику, роботодавцю, безробітному та підприємцю, зокрема, про особливості трудових відносин в умовах воєнного стану, оплату праці, сплату податків, допомогу безробітним, релокацію бізнесу, програми і гранти тощо.
- Допомога: про юридичну (в тому числі судовий захист), медичну, ветеринарну, психологічну та гуманітарну допомоги; мапи відкритих магазинів, аптек; про медичні послуги, медичну евакуацію, лікарняні, встановлення інвалідності.
- Сім’я / освіта: можна знайти відповіді на поширені сімейні, спадкові та освітні питання.
- Виїзд за кордон: про порядок виїзду за межі України та наслідки у разі порушення порядку виїзду; графік роботи пунктів пропуску на державному кордоні, черги, підтримку за кордоном.
- Воєнний стан: про те, що таке правові режими; як діяти у надзвичайних ситуаціях;  про мобілізацію та призов; поширені під час воєнного стану злочини та як про них повідомляти; допомогу у разі поранення ті ін.
Знайти підказку до якої рубрики віднесене ваше питання, можна у Головному меню, натиснувши кнопку «Інструкція».
Тепер з кожного етапу пошуку в боті ви можете повернутися у Попереднє і Головне меню.
Користуйтесь чат-ботом Юридичний порадник для ВПО 24/7 у зручний для вас спосіб:
🖇Facebook (Messenger): http://m.me/IDP.legal.aid

Як оформити цифрову картку єВідновлення в Ощадбанку
Інші новини сер. 2023

Як оформити цифрову картку єВідновлення в Ощадбанку

Для отримання виплат на відбудову житла українці мають оформити цифрову картку єВідновлення. Відтепер це можна зробити й у мобільному застосунку Ощадбанку, повідомляє пресслужба фінустанови. Щоб відкрити картку й отримати допомогу, слід виконати...

Відповіді на найпоширеніші запитання щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам та єПідтримки
Інші новини кві. 2022

Відповіді на найпоширеніші запитання щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам та єПідтримки

Міністерство цифрової трансформації України підготувало відповіді на найпоширеніші запитання щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам та єПідтримки, які ставлять у соціальних мережах. Відправили заявку на 6500 грн єПідтримки. Коли я отримаю...

За підтримки Мінреінтеграції створено юридичний порадник для ВПО
Інші новини бер. 2022

За підтримки Мінреінтеграції створено юридичний порадник для ВПО

Юридичний порадник для внутрішньо перемішених осіб повністю перезавантажив свою роботу. Наразі за допомогою чат-бота переселенці можуть знайти інформацію про доступне житло, працюючі аптеки та магазини, особливості виїзду та перебування за кордоном,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Робоча зустріч

Робоча зустріч

25 січ, 2024 0

Авторизація