👥 Житлова субсидія – це цільовий платіж.
25 кві, 2024 0 Коментарів 28 Переглядів

👥 Житлова субсидія – це цільовий платіж.

Держава надає його найбільш вразливим українцям, щоби зменшити навантаження на їхній бюджет при сплаті житлово-комунальних послуг. 

Коли ж родина, отримуючи субсидію, накопичує борги за житлово-комунальні послуги, вона використовує цей інструмент підтримки від держави не за призначенням.

Тому одним з критеріїв перепризначення житлової субсидії є контроль за платіжною дисципліною отримувачів. 
Тобто, якщо ви отримували субсидію й у вас є заборгованість за житлово-комунальні послуги, надання субсидії припиняється.

Проте, якщо ви не отримували субсидію і накопичили борги, потрапивши у складні життєві обставини, ви можете погасити заборгованість поступово. Для цього необхідно укласти з постачальниками комунальних послуг договори про реструктуризацію заборгованості. 

Якщо регулярно сплачувати борг і не пропускати поточні платежі, – також можна розраховувати на субсидію. Тоді при зверненні за субсидією потрібно долучити копію договору про реструктуризацію з надавачем послуги.
Борг за комунальні платежі можна реструктурувати на строк до 60 місяців, залежно від суми заборгованості та доходів боржника.

Більшість домогосподарств, що отримували субсидію в опалювальний період, продовжить отримувати їх і в неопалювальний (з 1 травня до 30 вересня).
Інші новини кві. 2024

Більшість домогосподарств, що отримували субсидію в опалювальний період, продовжить отримувати їх і

Призначення відбудеться автоматично, за умови, що у людини не змінився майновий стан, склад родини чи місце проживання, адже саме ці чинники впливають на розміри нарахувань. Тому, якщо такі зміни відбулися, зверніться до Пенсійного фонду України...

До уваги отримувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг!
Інші новини вер. 2020

До уваги отримувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг!

З 1 серпня 2020 року в Україні відкрито ринок природного газу для побутових споживачів, що надає можливість громадянам самостійно обирати постачальника газу. Для розрахунку розміру житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг,...

Мінрегіон роз’яснив основні положення законопроєкту щодо реструктуризації заборгованості споживачів за спожиті житлово-комунальні послуги
Інші новини чер. 2020

Мінрегіон роз’яснив основні положення законопроєкту щодо реструктуризації заборгованості споживачів

23 червня в Мінрегіоні відбувся онлайн пресбрифінг заступника міністра Наталії Хоцянівської щодо основних положень законопроєкту №3613 «Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

е-Робота

е-Робота

14 бер, 2024 0

Авторизація