Перші цифрові послуги «Держава в смартфоні» скоро запрацюють
24 жов, 2019 0 Коментарів 559 Переглядів

Перші цифрові послуги «Держава в смартфоні» скоро запрацюють

Електронні посвідчення водія, техпаспорт та багато іншого. Сьогодні Уряд ухвалив низку рішень, які дозволять запустити такі он-лайн-послуги вже незабаром. Це експериментальний проект, надалі буде розширюватися перелік цифрових послуг.
«Ми в Уряді хочемо, щоб державна система працювала для людей. Не заважала, а полегшувала життя українцям», – прокоментував Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.
Одними з перших елементів «Держави в смартфоні» буде запровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв у тестовому режимі. Вже незабаром у рамках проекту «Дія» запрацює мобільний додаток з цими послугами.
Це значить, що абсолютно всі водії можуть не носити з собою права кожен день, а власники автомобілів ще і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Це на першому етапі. Потім зробимо так, що і невласники автомобілів зможуть показати техпаспорт в додатку.
«Наша мета – до 2024 року усі послуги перевести в он-лайн», – наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
А ще Уряд ухвалив законопроект, який дозволить замовляти номери на авто через інтернет у будь-якого виробника. Як це працює зараз. При реєстрації транспортних засобів громадянин міг обрати номерний знак винятково з переліку тих, які були в сервісному центрі. Вигравали від цього корупціонери, які «допомагали» обрати «гарний» номер, а також великі монополісти – виробники номерів. З ухваленням проекту це зміниться, при реєстрації транспортного засобу людина буде отримувати свідоцтво про його реєстрацію із обраним номерним знаком. Після зможе замовляти у будь-якого виробника потрібний номер. Головна вимога – відповідність номерного знака державному стандарту.

Уряд переводить низку бюрократичних процедур у цифровий формат
Інші новини лис. 2019

Уряд переводить низку бюрократичних процедур у цифровий формат

Уряд продовжує «оцифровувати» бюрократичні процедури та документи. Онлайн можна буде також відновити втрачені або викрадені посвідчення водія за допомогою онлайн-процедури. Вже незабаром їх можна буде замовити через електронний кабінет водія або...

МОН: Зарплати всіх освітян зростуть на 9%, а молоді вчителі зі стажем до 10 років отримають виплату майже 21 тис. грн
Інші новини лис. 2019

МОН: Зарплати всіх освітян зростуть на 9%, а молоді вчителі зі стажем до 10 років отримають виплату

Зарплати всіх освітян у новому році мають зрости на 9%, а молоді вчителі зі стажем до 10 років, що сьогодні отримують найменшу зарплату, наприкінці року отримають виплату у розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня...

Уряд розглянув проект Держбюджету-2020 і вніс його до Верховної Ради
Інші новини вер. 2019

Уряд розглянув проект Держбюджету-2020 і вніс його до Верховної Ради

15 вересня Уряд розглянув і затвердив проект Державного Бюджету на 2020 рік, який буде переданий до Парламенту вчасно відповідно до вимог законодавства. «У нас було тільки два тижні, щоб опрацювати цей документ, тому це перший варіант. Він...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація