До уваги мешканців краю: інформація про субсидії
10 жов, 2024 0 Коментарів 24 Перегляди

До уваги мешканців краю: інформація про субсидії


Близько 69 тисяч мешканців Прикарпаття користуються житловими субсидіями. З них у неопалювальний період - 25,4 тисяч людей. 
За 9 місяців цього року профінансовано 650 млн грн на компенсацію комунальних послуг пільговим верствам населення. 
Житлові субсидії призначаються на неопалювальний сезон  з 1 травня по 30 вересня та на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.
Розрахунок житлової субсидії на опалювальний період 2024–2025 років буде проведено в автоматичному режимі без звернення громадян для всіх, кому було призначено на літній сезон, в також тим, у кого розмір субсидії склав нуль гривень.

Для призначення субсидії треба подати заяву 👉🏻 http://bit.ly/4eyubbx та декларацію 👉🏻 http://bit.ly/4dzUDQW
Залежно від ситуації можуть знадобитись й інші документи. 
Подати документи можна у зручний спосіб:
 🔹 особисто звернутися до сервісного центру ПФУ,
 🔹 через уповноважених посадових осіб територіальних громад, центри надання адміністративних послуг,
 🔹 поштою на адресу територіального органу Фонду,
 🔹 онлайн через вебпортал електронних послуг (▶️ http://bit.ly/4eRHJPj) Пенсійного фонду або мобільний застосунок «Пенсійний фонд»,
 🔹 через «Портал Дія» (http://bit.ly/4dzXl95).

Якщо документи подані з 1 жовтня до 30 листопада (включно) – субсидія призначається з початку опалювального періоду, тобто, починаючи з 1 грудня – з того місяця, в якому відбулось звернення. 
А от заяву (і декларацію) про призначення житлової субсидії на тверде та рідке пічне побутове паливо необхідно подати до кінця календарного року.

Більшість домогосподарств, що отримували субсидію в опалювальний період, продовжить отримувати їх і в неопалювальний (з 1 травня до 30 вересня).
Інші новини кві. 2024

Більшість домогосподарств, що отримували субсидію в опалювальний період, продовжить отримувати їх і

Призначення відбудеться автоматично, за умови, що у людини не змінився майновий стан, склад родини чи місце проживання, адже саме ці чинники впливають на розміри нарахувань. Тому, якщо такі зміни відбулися, зверніться до Пенсійного фонду України...

Кабмін збільшив розмір субсидії для населення на придбання дров
Інші новини лис. 2023

Кабмін збільшив розмір субсидії для населення на придбання дров

Уряд за підтримки партнерів запускає експериментальний проєкт щодо додаткового забезпечення українців дровами. Про це під час урядового засідання зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Урядовий портал. Граничний розмір субсидії на...

За субсидією можна звернутися в будь-який місяць року
Інші новини жов. 2023

За субсидією можна звернутися в будь-який місяць року

Друзі, зважаючи, що багато хто хвилюється, що може не встигнути вчасно подати заявку на оформлення житлової субсидії. Звертаємо вашу увагу: за субсидією можна звернутися в будь-який місяць року. Житлова субсидія призначається з місяця звернення і до...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація