Маркування імпортних харчових продуктів: на що звернути увагу споживачу
20 лис, 2025 0 Коментарів 11 Переглядів

Маркування імпортних харчових продуктів: на що звернути увагу споживачу

Держпродспоживслужба нагадує, що імпортні харчові продукти, які реалізуються в Україні, повинні відповідати вимогам Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

➡️ Під час вибору імпортного харчового продукту радимо споживачам звернути увагу на:
🔹Наявність маркування українською мовою. Обов’язкова інформація про харчовий продукт, визначена статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
🔹Інформацію про виробника та імпортера, включно з їх контактними даними.
🔹Країну походження та позначення партії.

❗Держпродспоживслужба також застерігає від придбання харчових продуктів на стихійних ринках або у неперевірених онлайн-продавців.Такі покупки несуть ризик, оскільки продукція може бути невідомого походження, без належного контролю умов транспортування та зберігання.

➡️ У мережі інтернет варто довіряти лише тим магазинам, які: 
✔️ мають повну контактну інформацію на своїй сторінці (адреса, телефон, назва юридичної особи або ФОП, код ЄДРПОУ);
✔️ надають фіскальний чек або інший розрахунковий документ;
✔️ публікують офіційну інформацію про товар відповідно до законодавства;
📍Дотримання вимог маркування та вибір перевірених продавців — основа безпечного харчування.

Безпечність харчових продуктів: чи може вага фасованого товару мати похибку?
Інші новини лис. 2025

Безпечність харчових продуктів: чи може вага фасованого товару мати похибку?

Кожен споживач, купуючи фасованих харчовий продукт звертає увагу на його вагу, що вказана на маркуванні. Але не кожен перевіряє точність цих показників. До Держпродспоживслужби періодично надходять звернення, в яких споживачі повідомляють, що при...

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує операторам ринку про основні профілактичні заходи, які допоможуть уникнути отруєнь у літній сезон
Інші новини сер. 2025

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує операторам ринку про

У спекотний період значно зростає ризик виникнення харчових отруєнь, зумовлених активним розмноженням мікроорганізмів у харчових продуктах. Для закладів громадського харчування дотримання гігієнічних вимог є ключовим не лише для збереження здоров’я...

7 червня – Всесвітній день безпеки харчових продуктів
Інші новини чер. 2021

7 червня – Всесвітній день безпеки харчових продуктів

Щороку 7 червня відзначається Всесвітній день безпеки харчових продуктів. Європейський Союз визначив безпечність харчових продуктів одним з головних пріоритетів своєї політики. Небезпечні продукти харчування, що містять хвороботворні бактерії,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація