«Теплі кредити» - 2020: розпочато запуск програми
02 кві, 2020 0 Коментарів 545 Переглядів

«Теплі кредити» - 2020: розпочато запуск програми

Для цього Мінекоенерго затверджено відповідний паспорт бюджетної програми, а Держенергоефективності розпочато процедуру укладання договорів із державними банками.
«Крок за кроком долаємо усі бюрократичні процедури, щоб врешті-решт українські родини одержали необхідну допомогу від держави на енергоефективні заходи», - прокоментував Олексій Рябчин, заступник міністра енергетики та захисту довкілля України.
Як і в попередні роки, у рамках програми українські родини зможуть отримати від держави фінансову допомогу у вигляді відшкодування:
20% суми кредиту – на встановлення твердопаливних котлів (35% - для субсидіантів);
35% - на енергоефективні заходи у приватних будинках;
від 40% до 70% - для ОСББ.
Також у цьому році учасники програми можуть одержати подвійну та навіть потрійну компенсацію: не лише з державного, а й з місцевого бюджетів. Для цього спільно із Агентством розроблено та вже працюють 128 місцевих програм здешевлення «теплих кредитів». Загальна сума їхнього фінансування у цьому році сягає майже 150 млн гривень.
Скориставшись такими програмами та впровадивши енергоефективні заходи, родини зможуть заощаджувати в середньому від 30% до 50% на комунальних послугах.
У цьому вже переконалися близько 750 тис. родин, які залучали «теплі кредити» у 2014-2019 роках. Загалом, за 5 років усі учасники інвестували в енергоефективність власного житла близько 8,3 млрд грн та отримали близько 3 млрд грн відшкодування від держави.
Тож, долучайтеся до енергоефективності, утеплюйте оселі та заощаджуйте на комунальних рахунках!
Щодо старту кредитування у банках - слідкуйте за нашими новинами.
 

Олексій Гончарук: Добровольці матимуть пільги та соцгарантії як учасники бойових дій
Інші новини лют. 2020

Олексій Гончарук: Добровольці матимуть пільги та соцгарантії як учасники бойових дій

Добровольці, які брали безпосередню участь в АТО, зможуть отримати статус учасника бойових дій. Кабінет Міністрів визначив чіткий механізм надання добровольцям статусу учасника бойових дій. До цього подекуди учасники добровольчих формувань були...

Із 1 січня набув чинності Закон щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів
Інші новини січ. 2020

Із 1 січня набув чинності Закон щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для

Із 1 січня 2020 року набув чинності Закон щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів. Зокрема, Законом №2754-VIII від 11.07.2019 передбачаються: - зелені номерні знаки для електромобілів; - нові дорожні знаки «Для...

У вересні населенню та ОСББ відшкодовано майже 90 млн грн «теплих кредитів»
Інші новини вер. 2019

У вересні населенню та ОСББ відшкодовано майже 90 млн грн «теплих кредитів»

Майже 90 млн грн відшкодовано населенню та ОСББ у рамках програми «теплих кредитів» у вересні цього року, зокрема: - понад 50 млн грн – на утеплення індивідуального житла; - більше 37 млн грн – для ОСББ; - майже 2 млн грн – на твердопаливні котли....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація