Роботодавці вже можуть звертатися до служби зайнятості за допомогою по частковому безробіттю
04 травень, 2020 0 Коментарів 620 Переглядів

Роботодавці вже можуть звертатися до служби зайнятості за допомогою по частковому безробіттю

Право на отримання допомоги по частковому безробіттю мають роботодавці з числа суб’єктів малого та середнього підприємництва, які зупинили/скоротили діяльність через карантин; сплачували єдиний внесок протягом останніх 6 місяців, що передують даті зупинення/скорочення діяльності, за найманих працівників, з якими не припинені трудові відносини на дату подання звернення до центру зайнятості.
Право на допомогу не мають працівники, які отримують пенсію або працюють у роботодавця за сумісництвом.
Допомога встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу із розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу та не може перевищувати мінімальну заробітну плату, встановлену Законом на 2020 рік (4 723 грн).
Роботодавець протягом 30 календарних днів з дня зупинення/скорочення діяльності, звертається до центру зайнятості/філії за місцем сплати ЄВ і подає пакет документів:
1) заява у довільній формі;
2) засвідчена роботодавцем копія наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності;
3) відомості про працівників, у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю на період карантину;
4) довідка про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності, виданою ДПС.
Пакет документів надається до служби зайнятості одним із зручних способів:
Детальніше читайте за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittyu-na-period-karantynu покрокову інструкцією щодо отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину Також тут можна ознайомитися із:
  • порядком надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину;
  • примірним договором про надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину (форма);
  • формою подання відомостей про осіб, щодо яких виконуються вимоги частини третьої статті 471 Закону України «Про зайнятість населення».

Під час карантину збільшено мінімальний розмір допомоги по безробіттю
Інші новини кві. 2020

Під час карантину збільшено мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Відділ інформаційної роботи Івано-Франківського обласного центру зайнятості інформує, що постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 08.04.2020 № 217, яка набула чинності 18...

Трудові права в умовах карантину
Інші новини кві. 2020

Трудові права в умовах карантину

У період запровадження карантину та застосування обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), коли через обмеження руху громадського транспорту, міжміського сполучення, тощо працівники...

На час карантину роботодавець може встановити працівникам неповний робочий час, але тільки за згодою працівника
Інші новини кві. 2020

На час карантину роботодавець може встановити працівникам неповний робочий час, але тільки за

Запровадження неповного робочого часу є зміною істотних умов праці, відповідно до ст.32 КЗпП України його запровадження потребує завчасного попередження працівників не менше ніж за два місяці.Проте, якщо неповний робочий час роботодавець встановлює...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація