54 комплекси зважування у русі працюватимуть по всій території України, - Мінінфраструктури
18 чер, 2020 0 Коментарів 723 Перегляди

54 комплекси зважування у русі працюватимуть по всій території України, - Мінінфраструктури

До кінця 2020 року по всій території України працюватимуть 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”) для забезпечення захисту доріг від руйнування. На їх базі також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.
Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій за підсумками селекторної наради у Президента України щодо термінових заходів, спрямованих на боротьбу з порушенням габаритно-вагових обмежень на українських дорогах, вчора, 16 червня.
“Ми маємо захищати наші дороги. І максимально швидко та ефективно створювати дієві механізми габаритно-вагового контролю. Від початку своєї роботи в Міністерстві я щоразу наголошую на тому, як важливо забезпечити ефективне функціонування Укртрансбезпеки, котра б оперативно виявляла і контролювала факти порушення габаритно-вагового контролю. За статистикою, Україна щорічно витрачає близько 2 млрд грн на те, щоб залатати дороги від ям і розбиттів, спричинених цими порушеннями. Це неприпустимо. У першу чергу, необхідно збільшити чисельність інспекторів Укртрансбезпеки та впровадити системи автоматичного контролю порушень. І ми над цим працюємо”, - наголосив Владислав Криклій.
Відтак, наразі тривають тендерні закупівлі 23 сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”). Ще 25 майданчиків планується встановити за рахунок Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху. У підсумку, до кінця року на дорогах України запрацюють 54 комплекси “Зважування у русі”. Також буде оновлено 50 пересувних пристроїв для зважування.
Крім цього, Уряд передав до профільного комітету Верховної Ради законопроект про зміни до деяких законодавчих актів України щодо здійснення Державною службою України з безпеки на транспорті габаритно-вагового контролю. Він надасть органам місцевої влади можливість встановлювати автоматичні комплекси ГВК. Контроль здійснюватиметься без участі інспекторів Укртрансбезпеки, а частина штрафів спрямовуватиметься до місцевих бюджетів.
Разом з тим, до кінця року планується впровадження центру обробки даних Укртрансбезпеки для повної автоматизації процесів, оперативнішої роботи та мінімізації впливу людського фактору.
“Наша головна мета – налагодити ефективну роботу Укртрансбезпеки, яка буде укомплектована інспекторами з гідною оплатою праці та технікою. Наприклад, у Польщі ефективно діє система роботи інспекції дорожнього транспорту, яка є окремим органом, не підпорядкованим Міністерству внутрішніх справ. Нам варто запозичити саме польський досвід, коли Укртрансбезпека діятиме в координації з поліцією”, - підсумував Владислав Криклій.

З 1 червня розпочала роботу система автовідеофіксації порушень дорожнього руху, - Владислав Криклій
Інші новини чер. 2020

З 1 червня розпочала роботу система автовідеофіксації порушень дорожнього руху, - Владислав Криклій

З 1 червня в Україні почала працювати система автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій. “Безпечні дороги, зниження аварійності та кількості постраждалих у ДТП –...

Розширено спектр послуг із посвідченням водія у застосунку «Дія», – Владислав Криклій
Інші новини бер. 2020

Розширено спектр послуг із посвідченням водія у застосунку «Дія», – Владислав Криклій

Розширено спектр послуг із посвідченням водія у застосунку «Дія», які можуть отримати громадяни. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сьогодні, 10 березня 2020 року. «У рамках цифровізації сервісів розширено спектр...

Президент України назвав низку першочергових завдань у галузі будівництва доріг
Інші новини лют. 2020

Президент України назвав низку першочергових завдань у галузі будівництва доріг

Президент України Володимир Зеленський закликав відмовитися від ямкового ремонту, посилити габаритно-ваговий контроль на автомобільних дорогах, забезпечити відповідальність підрядників за якість ремонту автошляхів, а також активізувати боротьбу з...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація