Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України виступає за обмеження обігу пластикових пакетів
06 лип, 2020 0 Коментарів 607 Переглядів

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України виступає за обмеження обігу пластикових пакетів

Про це міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський заявив під час брифінгу у Кабміні. Зокрема, йдеться про законопроект № 2051-1, який нардепи схвалили у першому читанні.
«Цей законопроект направлений на обмеження пластикових пакетів в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг, – наголосив Роман Абрамовський. – На першому етапі забороняється безоплатне поширення пластикових пакетів. Не існує безкоштовних пакетів. Ми платимо за них у вартості середнього чеку в незалежності від того беремо ми їх чи ні. Відтепер будемо платити лише за те, що використовуємо».
Також міністр уточнив, що під заборону підпадає і поширення оксорозкладних пластикових пакетів. Адже їх домішки допомагають розпадатися пакету на мікропластик, що легко потрапляє в довкілля та воду, а це становить велику загрозу здоров’ю людини.
У разі прийняття, Закон вступить у дію з 1 січня 2021 року – від цього дня усі тонкі пластикові пакети товщиною до 50 мікрон буде заборонено поширювати. «Можна буде використовувати лише надлегкі пластикові пакети з товщиною стінки до 15 мікрон, – уточнив Роман Абрамовський. – Ці пакети використовуються для м’яса, риби та продуктів з них, а також сипучих продуктів, для яких пакет є первинною упаковкою».
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів зазначив, що пандемія COVID-19 внесла і свої корективи в поширення відходів масок та рукавичок. Міністерство розробило постанову Кабінету Міністрів про запобігання поширенню цих відходів: масок, рукавичок.
Роман Абрамовський додав, що саме з цих причин ними будуть розроблені рекомендації для громадян щодо поводження такими відходами, які продукуються в домогосподарствах. Приміром, маски та рукавички потрібно скласти в пакет, міцно зав’язати та зі звичайними побутовими відходами покласти в баки-накопичувачі.

18 квітня - в Україні День навколишнього середовища (День довкілля)
Інші новини кві. 2020

18 квітня - в Україні День навколишнього середовища (День довкілля)

Після недавніх досліджень з’ясувалося, що найчистіше повітря в світі «живе» на острові Тасманія, який знаходиться поруч з континентом Австралія. На початку цього тисячоліття Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала звіт про забруднення...

Закликаємо не спалювати листя – це може викликати захворювання на рак
Інші новини жов. 2019

Закликаємо не спалювати листя – це може викликати захворювання на рак

Традиційно восени люди згрібають опале листя та спалюють його, не задумуючись над тим, якої шкоди це завдає здоров’ю та довкіллю. Міністерство енергетики та захисту закликає громадян не палити листя, адже це призводить до забруднення повітря, води...

Україна обмежить використання пластикових пакетів: профільний Комітет з питань екологічної політики проголосував за проект Закону
Інші новини жов. 2019

Україна обмежить використання пластикових пакетів: профільний Комітет з питань екологічної політики

Пластикові пакети, якими ми звикли користуватися, зазвичай виготовлені з поліетилену. У навколишньому середовищі вони розкладаються роками, лише 6% кульків потім потрапляє на переробку. Щоб мінімізувати шкоду для природи, у парламенті зареєстрували...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація