Держприкордонслужба: Інформацію про зміну умов перетинання кордону можна отримати за допомогою чат-бота
12 сер, 2020 0 Коментарів 511 Переглядів

Держприкордонслужба: Інформацію про зміну умов перетинання кордону можна отримати за допомогою чат-бота

Особливо гострою потреба у вичерпній, правдивій інформації стала з поширенням світом коронавірусної інфекції SARS-CoV-2 та введенням більшістю держав світу жорстких карантинних обмежень. Закриття кордонів, відміна авіасполучень, обмеження руху громадського транспортну породили мільйони запитань до структур, які контролюють ці процеси в усьому світі. Не стала винятком і Україна та, зокрема, Державна прикордонна служба України.
Від початку створення чи не найзручнішим способом отримання інформації про особливості перетинання державного кордону для громадян була телефонна служба «Довіра», яка успішно функціонує у штатному режимі. Обсяг телефонних дзвінків на гарячу лінію може одномоментно зростати у 10 разів. Якщо усій зміні операторів у звичному режимі роботи вдається опрацювати до 100% дзвінків, то одночасно збільшити кількість операторів у 10 разів фізично неможливо.
Найбільш ефективним рішенням, у цій ситуації, виявилося розміщення на офіційних веб-ресурсах відомства інформаційних блоків із роз’ясненням нових правил перетинання державного кордону.
Не менш ефективним інструментом поширення актуальної інформації виявилися і верифіковані сторінки відомства у соціальних мережах.
Разом з тим, епідемічна ситуація в країні постійно змінюється, тож Уряд змушений повсякчас вносити зміни до правил перетинання кодонів, переліків карантинних обмежень, гармонізувати протиепідемічні заходи зі схожими у сусідніх країнах. Цілком закономірно, що кожна наступна зміна провокує нову хвилю попиту на інформацію та роз’яснення.
Новим кроком Державної прикордонної служби України у вирішенні питання доступу громадян до актуальної інформації стосовно правил перетинання державного кордону в умовах чергових карантинних обмежень став запуск на офіційному веб-сайті ДПСУ кнопки чат-бота. Опрацювавши десятки тисяч дзвінків на телефон служби «Довіра», фахівці у сфері комунікацій виокремили найчастіші запитання та акумулювали відповіді на них у діалогових ланцюжках віртуального робота.
Лише за минулий місяць оператори гарячої лінії Держприкордонслужби опрацювали майже 30 тисяч телефонних дзвінків. 90% із них стосувалися питань, пов’язаних із перетинанням державного кордону в умовах карантину.
Звертаємо Вашу увагу, що наразі чат-бот працює у тестовому режимі, тож якщо Вам не вдалося отримати відповідь на Ваше запитання – сповістіть нас про це, прокоментувавши Вашу ситуацію просто під цією публікацією – у полі «розмістити коментар». Ваша небайдужість допоможе нам зробити чат-бот досконалішим.

Дмитро Кулеба презентував інтерактивну карту світу для планування подорожей за кордон під час пандемії COVID-19
Інші новини чер. 2020

Дмитро Кулеба презентував інтерактивну карту світу для планування подорожей за кордон під час

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба презентував інтерактивну онлайн-карту, яка дозволяє перевірити актуальний режим в’їзду та транзиту для громадян України у будь-якій країні світу. “Це карта для людей. Уряди країн світу запроваджують...

НБУ закликає: утримайтеся від відвідування банків, переходьте на онлайн платежі
Інші новини кві. 2020

НБУ закликає: утримайтеся від відвідування банків, переходьте на онлайн платежі

Здоров'я та добробут громадян - пріоритетне завдання Національного банку України в цей непростий час. Отримання фінансових послуг на час карантину має відбуватися безпечно для здоров’я громадян. Банки працюють в звичайному режимі та продовжують...

Мінцифра створює мапу для демонстрації дотримання умов самоізоляції особами, що повернулись із країн з пандемією
Інші новини кві. 2020

Мінцифра створює мапу для демонстрації дотримання умов самоізоляції особами, що повернулись із

Міністерство цифрової трансформації на основі Big Data від операторів мобільного зв’язку, Київстар, Водафон-Україна та Лайфселл, створює мапу, якою можуть користуватись РНБО та МОЗ. Мапа демонструє, чи дотримуються абоненти, що повернулись із країн...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація