Проведено нараду з питань організації призову громадян на строкову військову службу восени 2020 року
25 сер, 2020 0 Коментарів 953 Перегляди

Проведено нараду з питань організації призову громадян на строкову військову службу восени 2020 року

21 серпня 2020 року під головуванням секретаря Болехівської міської ради Ігоря Герецького, відбулася нарада з питань проведення та організації призову громадян на строкову військову службу. Участь у нараді взяли заступник військового комісара Долинського об’єднаного міського військового комісаріату, підполковник Ярослав Пронюк, сільські голови та особи, відповідальні за проведення призову громадян на строкову військову службу на території Болехівської міської ради.
Розпочав нараду секретар міської ради Ігор Герецький, який відповідальний за організацію військового призову у місті Болехові. Він зазначив, що особливістю проведення цьогорічної призовної кампанії є те, що вона розпочалася дещо пізніше, на відміну від попередніх років, – з червня поточного року. Це зумовлено впровадженням карантинних обмежень через поширення коронавірусної інфекції. Секретар міської ради також звернув особливу увагу присутніх на проведення роз’яснювальної, агітаційної роботи серед населення Болехівщини щодо виконання конституційного обов’язку громадян, популяризації служби у Збройних Силах України.
Ярослав Володимирович повідомив учасникам наради, що відповідно до чинних нормативно-правових актів організація підготовки та проведення призову громадян України на строкову військову службу здійснюється виконавчими органами міських, сільських рад у взаємодії з міськими (районними) військовими комісаріатами та зазначив, що потрібна тісна взаємодія між військовим комісаріатом та головами сільських рад, щоб на належному рівні провести призов на строкову військову службу.  Адже, відповідно до законодавства України неявка за повісткою до військового комісаріату тягне за собою адміністративну відповідальність. В разі неявки за повісткою до обласного збірного пункту може наступати кримінальна відповідальність і, за рішенням суду, до таких осіб буде застосовано обмеження волі терміном до 3 років. Важливим аспектом, на якому наголосив заступник військового комісара є те, що призвані на службу строковики не залучаються до участі в ООС.
Окрім цього коротко зупинилися на проблемних питаннях з виконання заходів призову громадян на строкову військову службу та пропозиціях щодо їх вирішення. 
У ході наради провели аналіз здійснення підготовчих заходів, які проводилися перед початком весняного призову. Обговорили хід проведення оповіщення військовозобов’язаних в розрізі сільських та міської рад, зупинилися на організації взаємодії органів місцевого самоврядування та військового комісаріату при оповіщенні, проведенні розшуку та реагувань щодо призовників, які ухилялись від явки на проходження військово-лікарської комісії.
На завершення наради присутнім надали відповідні рекомендації щодо якісного проведення призову громадян на строкову військову службу на території Болехівської міської ради за всіма напрямками роботи. Кожна сільська рада отримала для оповіщення списки призовників на строкову військову службу.

Про призов громадян на строкову військову службу восени 2020 року
Інші новини сер. 2020

Про призов громадян на строкову військову службу восени 2020 року

Відповідно до наказу військового комісара Долинського об'єднаного міського військового комісаріату від 07.08.2020 №59, з 01 жовтня до 31 грудня 2020 року проводиться призов громадян на строкову військову службу. Детальніше з наказом можна...

Особливості призову на строкову службу у 2020 році
Інші новини лют. 2020

Особливості призову на строкову службу у 2020 році

Міністр оборони України Андрій Загороднюк направив в обласні державі адміністрації листа з рекомендаціями щодо особливостей проведення призову на строкову військову службу у 2020 році. Головам призовних комісій усіх рівнів рекомендовано розглядати...

Військові комісаріати області завершили осінній призов громадян на строкову військову службу
Інші новини гру. 2019

Військові комісаріати області завершили осінній призов громадян на строкову військову службу

27 грудня обласна призовна комісія, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Василь Івасик, підбила підсумки осіннього 2019 року призову громадян на строкову військову службу. За інформацією військового комісара обласного військового...

0 Коментарів

Авторизація