Спрощено процедуру надання документів на отримання одноразової матеріальної допомоги
17 вер, 2020 0 Коментарів 577 Переглядів

Спрощено процедуру надання документів на отримання одноразової матеріальної допомоги

Уряд спростив процедуру надання документів на отримання одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та їх законним представникам.
Проект постанови розробило Міністерство соціальної політики та прийнято на засіданні Уряду 16 вересня 2020 року.
Постановою приведено у відповідність механізм призначення та виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р „Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг” (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.2020 № 603).
Зокрема, це дасть змогу малозабезпеченим особам, особам (дітям) з інвалідністю подавати документи для призначення одноразової матеріальної допомоги за їхнім вибором або в органи соціального захисту населення, або до центру надання адміністративних послуг.
Визначено, що розподіл коштів пропорційно чисельності осіб, які отримують пенсію та / або державну соціальну допомогу, що не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність проводиться на підставі не тільки даних Державного підприємства „Інформаційно-обчислювальний центр”, але й Пенсійного фонду України в порядку обміну інформацією між Пенсійним фондом України та Мінсоцполітики.
Також постановою введено норму щодо надання одноразової матеріальної допомоги в межах передбачених у законі про Державний бюджет України на відповідний рік бюджетних призначень для головного розпорядника коштів на виплату такої допомоги.

Мінсоцполітики запрошує заклади торгівлі приєднатися до пілотного проекту монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»
Інші новини вер. 2020

Мінсоцполітики запрошує заклади торгівлі приєднатися до пілотного проекту монетизації одноразової

Мінсоцполітики розміщує публічний договір про реалізацію пілотного проекту для приєднання закладів торгівлі до проекту монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» для породіль за спеціальною соціальної карткою. Даний пілотний...

Уряд встановив доплати окремим категоріям громадян та індексацію пенсій
Інші новини кві. 2020

Уряд встановив доплати окремим категоріям громадян та індексацію пенсій

Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою визначається механізм проведення перерахунку пенсій, встановлення щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів старше 80-річного віку та виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1000 грн. Відповідне...

Уряд переводить низку бюрократичних процедур у цифровий формат
Інші новини лис. 2019

Уряд переводить низку бюрократичних процедур у цифровий формат

Уряд продовжує «оцифровувати» бюрократичні процедури та документи. Онлайн можна буде також відновити втрачені або викрадені посвідчення водія за допомогою онлайн-процедури. Вже незабаром їх можна буде замовити через електронний кабінет водія або...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація