83 відсотки споживчого ринку області заповнено продукцією українських виробників харчових продуктів
16 жов, 2020 0 Коментарів 703 Перегляди

83 відсотки споживчого ринку області заповнено продукцією українських виробників харчових продуктів

Щорічно у третю неділю жовтня в Україні відзначається День працівників харчової промисловості, встановлений Указом Президента України №714/95 від 8 серпня 1995 року. Відтак варто зазначити, що виробництво харчових продуктів і напоїв – одна з провідних галузей у промисловості Івано-Франківщини.
Підприємствами цієї галузі за вісім місяців 2020 року реалізовано продукції на 1,9 млд грн (5,2% загальнообласного обсягу реалізації промислової продукції), забезпечено робочими місцями 4,1 тис. осіб (10,2% кількості працюючих у промисловості). Середньомісячна заробітна плата штатних працівників галузі зросла порівняно аналогічним періодом 2019 року на 9,1% і склала 7064 грн.
Лідерами з виробництва продуктів харчування і напоїв в області є товариства з обмеженою відповідальністю «Птахофабрика Снятинська Нова», «Виробничо-комерційна фірма «Варто», «Імперово-Фудз», «Лігос», «Городенківський сирзавод», «Калуський комбінат хлібопродуктів», «Іва-Арт», товариства з додатковою відповідальністю «Івано-Франківський міськмолокозавод» та «Івано-Франківський хлібокомбінат», дочірне підприємство «М’ясопереробний комплекс «Росана» ТОВ «Росан-Агро».
Серед різноманітних видів продукції харчової промисловості у січні–серпні цього року порівняно з відповідним періодом минулого спостерігалося зростання виробництва м’яса курей, курчат, замороженого – частин тушок, виробів ковбасних, сирів (твердих, м’яких, розсільних) (у 1,7–3,6 раза); м’яса курей, курчат, свіжого чи охолодженого – частин тушок, м’яса індиків, свіжого чи охолодженого, солоду несмаженого (на 18,1–26,6%); пряників та виробів подібних, продуктів молоковмісних з добавками, напоїв безалкогольних (на 7,7–15,8%) тощо.
Минулоріч підприємствами галузі освоєно 158 млн грн капітальних інвестицій (6,2% обсягу інвестицій у промисловість області), розпочато виробництво 9 найменувань інноваційної продукції та запроваджено новий маловідходний, ресурсозберігаючий технологічний процес, реалізовано інноваційної продукції на 93,4 млн грн, а це майже дві третини реалізації інноваційної продукції (товарів, послуг) промисловими підприємствами області.
Продукція українських виробників харчових продуктів на 83% заповнює споживчий ринок області, зокрема, 93–99% обсягів продажу у торговій мережі масла вершкового, виробів хлібобулочних та борошняних кондитерських, солі харчової, м’яса та продуктів м’ясних, цукру, соків, молока, вод мінеральних, 82–88% – сиру сичужного, плавленого та кисломолочного, борошна, крупів, олій харчових та жирів – це товари вітчизняного виробництва.
У 2019 році обсяг експорту продуктів тваринного походження склав 87,1 млн дол. США, готових харчових продуктів – 6,1 млн дол. США, у січні-серпні 2020 року – відповідно 39 та 4,6 млн дол. США. Підприємства області за межі держави поставляли м’ясо великої рогатої худоби, яйця птиці та продукти їх переробки, овочеві і фруктові консерви, борошняні кондитерські вироби, кондитерські вироби з цукру.

Понад 22 відсотки підприємств області зайняті у сфері торгівлі
Інші новини лип. 2020

Понад 22 відсотки підприємств області зайняті у сфері торгівлі

Учора в Україні працівники торгівлі відзначали своє професійне свято, встановлене Указом Президента «Про День працівників торгівлі» від 5 червня 1995 року. В головному управлінні статистики в області відзначають, що в ринковій економіці торгівля є...

14 червня - День працівників текстильної і легкої промисловості
Інші новини чер. 2020

14 червня - День працівників текстильної і легкої промисловості

Відомо, що перші подушки з’явилися ще в стародавній Месопотамії. М’які подушки стали вперше використовувати в Греції. У Стародавньому Римі настільки цінували зручність і комфорт, що військове керівництво навіть звільняло від служби найкращих...

За підсумками минулого року Івано-Франківська область є лідером у випуску продукції хімічної промисловості
Інші новини травень. 2020

За підсумками минулого року Івано-Франківська область є лідером у випуску продукції хімічної

Щорічно в останню неділю травня відзначається День працівників хімічної та нафтохімічної промисловості. Професійне свято відзначатимуть працівники підприємств з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, основних фармацевтичних продуктів і...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація