Міністерство цифрової трансформації України запустило портал з інформацією про всі державні послуги
27 жов, 2020 0 Коментарів 636 Переглядів

Міністерство цифрової трансформації України запустило портал з інформацією про всі державні послуги

Гід з державних послуг — це інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Сьогодні на сервісі доступна інформація про 1200 послуг — місце, строки, вартість, а також необхідні документи та спосіб оскарження їх результатів. Інформація постійно оновлюється і невдовзі на портал буде перенесено 100% державних послуг в Україні.
Послуги розподілено за 17 категоріями залежно від сфери діяльності та 36 життєвими подіями. Придбати нерухомість, змінити місце прописки чи відкрити бізнес — усю необхідну інформацію щодо офіційних реєстрацій та отримання необхідних послуг можна легко знайти на Гіді.
Гід з державних послуг — це офіційне джерело інформації. Якщо орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування під час надання певної послуги вимагатиме довідку, яку не згадано на Гіді, посилання на Гід є аргументом для громадян — не надавати відповідні документи.
На Гіді з державних послуг працює зворотний зв’язок. Якщо користувач не знайшов інформацію про послугу чи виявив помилку в наявній інформації, можна скористатись зворотним зв’язком — і послуга обов’язково з'явиться на сервісі. Зворотний зв'язок допомагає покращити сервіс, виявити проблемні напрямки та найбільш популярні послуги.
Які найпопулярніші державні послуги в Україні?
Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
Державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
Державна реєстрація фізичної особи-підприємця;
Реєстрація місця проживання;
Реєстрація місця проживання дитини до 14 років;
Реєстрація народження.
Проєкт реалізовано завдяки підтримці проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та за сприяння проєкту SURGe, що фінансується Урядом Канади.

Електронні послуги у сфері містобудування вже доступні на порталі Дія
Інші новини жов. 2020

Електронні послуги у сфері містобудування вже доступні на порталі Дія

З 5 жовтня цього року послуги щодо отримання права на виконання будівельних робіт та введення у експлуатацію збудованих будівництвом об’єктів, що належать до класу наслідків СС1, доступні фізичним та юридичним особам у режимі онлайн. Міністерство...

В Україні з’явився Гід з державних послуг
Інші новини сер. 2020

В Україні з’явився Гід з державних послуг

27 серпня запрацював Гід з державних послуг — інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Раніше в Україні не було єдиної платформи, де можна було б дізнатися про будь-яку державну...

Стати підприємцем відтепер можна онлайн за 10 хвилин
Інші новини кві. 2020

Стати підприємцем відтепер можна онлайн за 10 хвилин

На порталі «Дія», який запустило Міністерство цифрової трансформації України, вже доступні онлайн 27 публічних послуг, серед яких – і перші спрощені послуги для фізичних осіб – підприємців. «Кожен українець і я особисто стикався з, м'яко кажучи,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація