Електронні послуги у сфері містобудування вже доступні на порталі Дія
19 жов, 2020 0 Коментарів 617 Переглядів

Електронні послуги у сфері містобудування вже доступні на порталі Дія

З 5 жовтня цього року послуги щодо отримання права на виконання будівельних робіт та введення у експлуатацію збудованих будівництвом об’єктів, що належать до класу наслідків СС1, доступні фізичним та юридичним особам у режимі онлайн.
Міністерство цифрової трансформації презентувало масштабне оновлення Дії – нові електронні послуги у застосунку та на порталі.
Це важливий крок у розвитку реформи галузі містобудування, котрий став другим етапом у запровадженні Єдиної Державної електронної системи у сфері будівництва.
У оновленій версії Дія 2.0. з’явилися перші електронні будівельні послуги.
Відтепер онлайн можна розпочати та завершити будівництво об’єктів, що належать до класу наслідків СС1 (приватні будинки, малі споруди, кафе, тощо). Доступні 4 послуги, а саме:
- повідомлення про початок підготовчих робіт;
- повідомлення про початок будівельних робіт по будпаспорту
- повідомлення про початок будівельних робіт СС1
- декларація про готовність об’єкту до експлуатації.
Для отримання вказаних електронних послуг необхідно мати тільки електронний цифровий підпис.
Що таке електронний підпис та як підписувати документи онлайн, можна дізнатися, ознайомившись з інструкцією на сайті Дія.
За наявності електронного цифрового підпису для отримання вказаних послуг у режимі онлайн, необхідно зареєструватисяабо авторизуватися на порталі в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за електронним підписом, вибрати необхідну Вам послугу та заповнити онлайн-форму на отримання послуги. 
Електронна система самостійно прийматиме рішення на підставі перевірки даних з Державних реєстрів та без жодного втручання чиновників, що унеможливить будь-яку корупційну складову.
Так, управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області рекомендує отримувати якісні державні безкоштовні послуги у режимі онлайн на порталі diia.gov.ua.

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія
Інші новини жов. 2020

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія

Революційна технологія шерингу документів, нові цифрові документи у смартфоні та зручні державні послуги, що економлять час та кошти. 5 жовтня Міністерство цифрової трансформації провело Diia Summit, де презентувало результати роботи за рік та...

Стати підприємцем відтепер можна онлайн за 10 хвилин
Інші новини кві. 2020

Стати підприємцем відтепер можна онлайн за 10 хвилин

На порталі «Дія», який запустило Міністерство цифрової трансформації України, вже доступні онлайн 27 публічних послуг, серед яких – і перші спрощені послуги для фізичних осіб – підприємців. «Кожен українець і я особисто стикався з, м'яко кажучи,...

Набрали чинності постанови Уряду про ліквідацію ДАБІ та оптимізацію органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду
Інші новини бер. 2020

Набрали чинності постанови Уряду про ліквідацію ДАБІ та оптимізацію органів державного

Прийняті Кабінетом Міністрів України 13 березня 2020 року постанови № 218 та 219 були доопрацьовані та вступили в дію. Так, згідно з постановою № 218 ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) та утворено центральний орган...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація