Держекоінспекція фіксуватиме екологічні порушення за допомогою аерокосмічної зйомки
13 лис, 2020 0 Коментарів 509 Переглядів

Держекоінспекція фіксуватиме екологічні порушення за допомогою аерокосмічної зйомки

Державна екологічна інспекція буде відслідковувати незаконні вирубки лісу, розробки кар’єрів, а також фіксувати транспорт порушників за допомогою аерокосмічної зйомки. 
«Державна екологічна інспекція буде відслідковувати екологічні правопорушення за допомогою аерокосмічної зйомки. В рамках співпраці з Державною екологічною академіэю післядипломної освіти та управління будемо отримувати дані дистанційного зондування землі, які навчальному закладу надає Національний центр управління та випробувань космічних засобів», - розповів голова ДЕІ Андрій Мальований.

За його словами, завдяки такому екологічному моніторингу ДЕІ зможе не тільки виявляти порушення, а і фіксувати автівки, на яких пересувались злочинці, та оцінити загальну екологічну ситуацію в ретроспективі.

«За допомогою аерокосмічних знімків, здійснених під час зондування, ДЕІ зможе:
- виявляти незаконні розробки кар’єрів, масові вирубки лісу та інші екологічні порушення;
- фіксувати транспорт, на якому пересувались порушники;
- оцінювати загальну екологічну ситуацію в ретроспективі, порівнюючи знімки за різні періоди;
- проводити інвентаризацію та оцінку якості земель.
Це все дозволить Держекоінспекції точніше фіксувати злочини проти довкілля та швидше знаходити винуватців. А ретроспективний аналіз допоможе зрозуміти, на яких територіях потрібно проводити посилений контроль», - пояснив Андрій Мальований.

Проект проводитимуть у пілотному режимі в рамках співпраці ДЕІ та Державної екологічної академії.

«Для реалізації цього пілотного проекту буде створено спільний центр з Державною екологічною академією та Держекоінспекцією. Згодом, сподіваюся, запустимо такий аерокосмічний моніторинг на постійній основі», - додав Андрій Мальований.

ДПС запускає новий сервіс «infoTAX»
Інші новини жов. 2020

ДПС запускає новий сервіс «infoTAX»

З листопада Державна податкова служба України запускає новий електронний сервіс – «infoTAX». Про це повідомив Голова ДПС Олексій Любченко під час спільного брифінгу з Віце-прем’єр-міністром – Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. На...

У пілотному проекті Держлісагентства «Ліс у смартфоні» з’явилася нова функція – Класи пожежної небезпеки
Інші новини травень. 2020

У пілотному проекті Держлісагентства «Ліс у смартфоні» з’явилася нова функція – Класи пожежної

На мапі «Ліс у сматрфоні» з’явилася нова функція – «Класи пожежної небезпеки». Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький. «Відтепер, інформаційні технології допомагатимуть громадянам, а особливо місцевим...

Мінекоенерго: Всеукраїнська акція «Відновлюємо ліси разом»
Інші новини лют. 2020

Мінекоенерго: Всеукраїнська акція «Відновлюємо ліси разом»

Міністерство енергетики та захисту довкілля спільно з Державним агентством лісових ресурсів започатковують нову Всеукраїнську акцію «Відновлюємо ліси разом». У рамках Акції відбудеться два безпрецедентних заходи: 1. 21 березня, у Міжнародний день...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація