5 грудня – Міжнародний день волонтера!
05 гру, 2020 0 Коментарів 856 Переглядів

5 грудня – Міжнародний день волонтера!

У всьому світі 5 грудня відзначають День волонтера. Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року.
Волонтер у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах, будинках престарілих і на війні.
Волонтерство – це не робота, а покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання - те, що веде волонтерів вперед.
Під час Революції Гідності та російської агресії на Сході нашої держави потужний волонтерський рух став зразком єдності українського суспільства, його зрілості і самоорганізації. З того часу волонтери почали збирати гроші по всьому світу на потреби військових, закуповувати на них медикаменти та зброю і везти все це на передову. Багато волонтерів згодом пішли добровольцями на фронт.
Волонтери – це справжній приклад доброти, людяності й безкорисливості. Не кожен зможе, відкинувши свої справи і потреби в сторони, прийти на допомогу тому, хто потребує... Бути волонтером може тільки по-справжньому добра і чуйна людина. З Днем волонтерів!

3 грудня - Міжнародний день інвалідів
Інші новини гру. 2020

3 грудня - Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. У світі...

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку
Інші новини жов. 2020

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

Свято Міжнародний день людей похилого віку відзначається на початку жовтня. Засновано Генеральною Асамблеєю ООН в 1990 році. Мета Дня літньої людини - зосередитися на вирішенні проблем літнього покоління. Святкові заходи на День літньої людини в...

Міжнародний День Гір
Інші новини гру. 2019

Міжнародний День Гір

Міжнародний день гір (International Mountain Day), який відзначається 11 грудня, був встановлений за рішенням 57-ї Генеральної Асамблеї ООН у 2003 році. Відзначається відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН A/RES/57/245. У відповідній...

0 Коментарів

Авторизація