Михайло Федоров: Цифровізація посприяє створенню найзручнішої країни у світі
17 гру, 2020 0 Коментарів 677 Переглядів

Михайло Федоров: Цифровізація посприяє створенню найзручнішої країни у світі

Верховна Рада України ухвалила державний бюджет на 2021 рік.
На цифровізацію України у бюджеті на 2021 рік виділено 1 789 314 тис. грн.
"Цифровізація — ефективно. Ми це довели за трохи більше ніж рік існування Міністерства. Це найвигідніша інвестиція для України, яка сприятиме створенню найзручнішої країни у світі. Завдяки схваленню бюджету ми впевнені, що прискоримо побудову найзручнішої у світі держави", — коментує схвалення державного бюджету Віце-прем’єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
У наступному році Міністерство цифрової трансформації продовжить переводити державні послуги в онлайн, налагоджувати роботу державних реєстрів, покривати країну доступом до високошвидкісного інтернету, створювати спеціальний правовий режим для IT, розвивати електронні довірчі послуги тощо.
340 млн гривень буде спрямовано на:
Розвиток мобільного застосунку та порталу Дія. Мінцифри планує оцифрувати 200 найпопулярніших державних послуг для громадян та бізнесу.
Розвиток базових державних реєстрів. Планується створення єдиної реєстрової платформи та запуск повноцінного реєстру народонаселення, модернізація та наповнення державного реєстру речових прав, реєстру об’єктів нерухомості, реєстру адрес.
Запуск спеціального правового режиму Дія Сity, що планується на першу половину 2021 року та здатен у короткі терміни збільшити частку IT у ВВП країни майже вдвічі.
Розвиток електронних довірчих послуг та електронної ідентифікації. Серед іншого, Мінцифри запроваджує короткостроковий кваліфікований електронний підпис Смарт Дія у мобільний застосунок — так державні послуги будуть доступні онлайн навіть зі смартфонів.
Розвиток національної освітньої платформи Дія.Цифрова освіта та запуск нових освітніх курсів, які допоможуть навчити 6 млн українців цифровим навичкам.
Розвиток електронного документообігу у державних органах та системи електронної взаємодії Трембіта. Це дозволить зменшити бюрократичні процедури та зекономити кошти і час на надання послуг.
Відкриття пріоритетних наборів даних, що мають потужний антикорупційний та економічний ефект.
500 млн гривень у бюджеті закладено на підключення до швидкісного фіксованого інтернету близько 6 тисяч соціальних об’єктів у селах.
Ще 602 млн гривень піде на Національну програму з інформатизації. Будуть реалізуватися проекти цифрової трансформації у сферах охорони здоров’я та соціального захисту, освіти, містобудування, екології тощо.
Мінцифри також продовжить розвивати сферу адміністративних послуг. На розширення мережі ЦНАП передбачено 231 млн гривень Метою Міністерства є доступний ЦНАП з якісними послугами у кожній територіальній громаді.

Мінцифри: У мобільному застосунку "Дія" з’явиться електронний підпис
Інші новини вер. 2020

Мінцифри: У мобільному застосунку "Дія" з’явиться електронний підпис

Міністерство цифрової трансформації розпочинає роботу над впровадженням кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія у мобільний застосунок "Дія". Постанову, що дала старт реалізації експериментального проекту, ухвалив Кабінет Міністрів України на...

Стати підприємцем відтепер можна онлайн за 10 хвилин
Інші новини кві. 2020

Стати підприємцем відтепер можна онлайн за 10 хвилин

На порталі «Дія», який запустило Міністерство цифрової трансформації України, вже доступні онлайн 27 публічних послуг, серед яких – і перші спрощені послуги для фізичних осіб – підприємців. «Кожен українець і я особисто стикався з, м'яко кажучи,...

Президент, Прем’єр-міністр, Мінцифри презентували мобільний застосунок “Дія”
Інші новини лют. 2020

Президент, Прем’єр-міністр, Мінцифри презентували мобільний застосунок “Дія”

Президент Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук та Міністерство цифрової трансформації презентували мобільний застосунок “Дія”. Вже зараз у додатку працюють е-посвідчення водія та свідоцтво для реєстрації (техпаспорт) для...

0 Коментарів

Авторизація