Захищати довкілля зі смартфону: у Держекоінспекції представили новий цифровий інструмент
19 лют, 2021 0 Коментарів 383 Перегляди

Захищати довкілля зі смартфону: у Держекоінспекції представили новий цифровий інструмент

Від 18 лютого громадяни мають змогу подати звернення про екологічні порушення до Держекоінспекції за допомогою чат-боту SaveEcoBot. Це можна зробити прямо зі свого смартфона за кілька хвилин.
Про появу такої функції у чат-боті повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції.
«Якщо ви стали свідком вирубки лісу, скиду промислових стоків у річку або ж виявили несанкціоноване сміттєзвалище, можете, не полишаючи місце порушення, подати звернення через чат-бот Save Eco Bot. Така скарга надходить до Держекоінспекції і є підставою для проведення позапланової перевірки, за результатами якої розраховуються збитки, порушникам пред’являються штрафи та надаються приписи щодо усунення порушень», - пояснив Голова Держекоінспекції Андрій Мальований.
Він зазначив, що новий інструмент у SaveEcoBot дозволить значно скоротити шлях від виявлення проблеми до її вирішення. Адже звернення про екологічні порушення почнуть опрацьовуватись ДЕІ майже одразу після їх фіксації громадянами.
«Завдяки появі нового функціоналу SaveEcoBot стане гармонійною частиною процесу діджиталізації ДЕІ, який зараз активно просувається.
Зокрема, наразі вже розроблене технічне завдання для створення електронної системи «Кабінет екологічного інспектора», що дозволить перевести документообіг у цифровий вигляд, оптимізувати робочі процеси та забезпечити відкритість діяльності ДЕІ перед громадськістю», - підкреслив Андрій Мальований.
Зараз Держекоінспекція вже використовує низку електронних інструментів.
«Це Інспекційний портал, де публікується інформація про всі перевірки та плани ДЕІ, а також Інтерактивна мапа Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, яка допомагає інспекторам фіксувати несанкціоновані сміттєзвалища. Такі цифрові ресурси посилюють екологічний контроль та дозволяють підвищувати продуктивність інспекторів», - додав Андрій Мальований.

За порушення вимог пожежної безпеки каратимуть більшими штрафами: прийнято Закон
Інші новини лют. 2021

За порушення вимог пожежної безпеки каратимуть більшими штрафами: прийнято Закон

315 народних депутатів Верховної Ради у другому читанні підтримали проект Закону № 3755 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних...

Держекоінспекція фіксуватиме екологічні порушення за допомогою аерокосмічної зйомки
Інші новини лис. 2020

Держекоінспекція фіксуватиме екологічні порушення за допомогою аерокосмічної зйомки

Державна екологічна інспекція буде відслідковувати незаконні вирубки лісу, розробки кар’єрів, а також фіксувати транспорт порушників за допомогою аерокосмічної зйомки. «Державна екологічна інспекція буде відслідковувати екологічні правопорушення за...

Для браконьєрів-рибалок підвищать штрафи, – Голова Держекоінспекції
Інші новини вер. 2020

Для браконьєрів-рибалок підвищать штрафи, – Голова Держекоінспекції

У комітеті Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування розглянули законопроект, який значно підвищує штрафні санкції за порушення правил рибальства та шкоду середовищу існування біоресурсів. Про це повідомив на своїй сторінці...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація