Про ціни на газ для населення та його транспортування говорили на зустрічі з представниками громади
04 бер, 2021 0 Коментарів 805 Переглядів

Про ціни на газ для населення та його транспортування говорили на зустрічі з представниками громади

Вчора, 3 березня 2021 року, керівництво міста та АТ «Івано-Франківськгаз» зустрілися з  представниками громадськості з метою надання вичерпних відповідей на ряд запитань щодо ціни на газ для населення та його транспортування. Участь у зустрічі взяли перший заступник міського голови Василь Юрочко, начальник Долинського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Іван Парахоняк, головний інженер підприємства Михайло Кузьків, начальник відділу житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, екології та благоустрою міськвиконкому Богдан Чех.
Нагадаємо, у січні ціни на газ для населення та транспортування палива різко стрибнули вгору. З метою вирішення проблеми зростання тарифів на блакитне паливо наприкінці січня до міського голови Івана Яцинина прийшли стурбовані жителі міста. За підсумками зустрічі було утворено ініціативну групу, яка погодилася представляти інтереси громади у ході вирішення наболілого питання.
На прохання ініціативної групи, з метою надання кваліфікованих відповідей та роз’яснень, на зустріч з представниками громади міський голова Іван Яцинин запросив керівників Долинського відділення АТ «Івано-Франківськгаз».
Розпочав розмову перший заступник міського голови Василь Юрочко. Він коротко ознайомив присутніх із листами, що надійшли на звернення Болехівської міської ради до  НКРЕКП, Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг та Івано-Франківської облдержадміністрації, яке було схвалене депутатами у січні.
У ході зустрічі начальник Долинського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Іван Парахоняк вичерпно відповів на питання мешканців міста про порядок оплати за спожитий газ та його транспортування, про перелік послуг, які надає підприємство, розмір тарифу на розподіл (доставку) газу та порядок його затвердження державним регулятором – Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 
Керівник звернув увагу присутніх на те, що АТ «Івано-Франківськгаз» не продає газ,  не має ліцензії на постачання природного газу та, відповідно, жодним чином не впливає на формування ціни газу. Товариство займається доставкою газу до осель та підприємств своїх споживачів. Він детально пояснив, у чому полягає послуга доставки, тобто розподілу газу. Інакше кажучи, розповів, що саме робить компанія для того, щоб газ дійшов до кожного споживача.
У ході розмови члени ініціативної групи також цікавилися як обчислюється тариф транспортування газу та від чого залежить його розмір, хто здійснює контроль за якістю газу, хто надає послуги з обслуговування газових приладів, як здійснюється повірка лічильників тощо.
Жителі вулиці Лисовицької також звернули увагу представників підприємства на те, що під час заміни мереж газопостачання на вулиці не відновлено на належному рівні дорожнє покриття та тротуар. Щоб вирішити порушене питання, представники влади та АТ «Івано-Франківськгаз» виїхали на місце. У ході обстеження дорожнього покриття було з’ясовано, що поперечні перекопи асфальтного покриття на дорозі відновлені. В окремих ділянках через просідання ґрунту потребують підсипки піщано-гравійною сумішшю обочини, їх працівники Долинського відділення погодилися відновити.

Завдяки рішенню Уряду знижка для абонентів ТОВ «Івано-Франківськгаз збут» склала 2,89 грн за кубометр газу
Інші новини лют. 2021

Завдяки рішенню Уряду знижка для абонентів ТОВ «Івано-Франківськгаз збут» склала 2,89 грн за

Згідно з рішенням Уряду вартість газу не може перевищувати 6,99 грн за кубометр. Місцеве газопостачальне підприємство ТОВ “Івано-Франківськгаз збут” запропонувало 6,99 грн за кубометр у лютому, тоді як січнева вартість газу в них складала 9,88 грн....

Напрацьовано підходи щодо зниження ціни на газ
Інші новини січ. 2021

Напрацьовано підходи щодо зниження ціни на газ

На виконання доручення Президента України, під час наради з керівництвом Міненерго, НАК «Нафтогаз», НКРЕКП, Оператором ГТС та представниками Офісу Президента було напрацьовано два підходи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення....

Питання зниження тарифів на газ для населення обговорили на енергетичній нараді під головуванням Володимира Зеленського
Інші новини січ. 2021

Питання зниження тарифів на газ для населення обговорили на енергетичній нараді під головуванням

Глава держави поставив уряду завдання терміново розв’язати питання з тарифами на газ для населення. Відповідна енергетична нарада під головуванням Володимира Зеленського відбулася в Офісі Президента. У нараді взяли участь Прем’єр-міністр України...

0 Коментарів

Авторизація